Eğitim kenti Bornova

Eğitim kenti Bornova
  • 24 Şubat 2017 11:53

Bornova Belediyesi ve Bornova Kent Konseyi işbirliği ile uygulanan “İnternetle Hayat Kolay” projesinde ilk eğitimler tamamlandı.  Habitat Derneği, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Türk Telekom ortaklığıyla gerçekleşen proje kapmasında eğitim alan 80 kursiyer sertfika heyecanı yaşadı.Katılım belgelerini CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan ve Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila verdi. Başkan Atila, eğitimin öncelikleri arasında ilk sıralarda yer aldığını vurguladı.

Bornova Belediyesi’nin vatandaşların bilgisayar kullanımı ve internet bilgilerini arttırmaya yönelik çalışmaları kapsamında düzenlediği eğitimi tamamlayan 80 kursiyer sertifika heyecanı yaşadı. Muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, yetişkinler ve çocuklardan oluşan kursiyerlerin katılım belgelerini CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan ve Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila verdi.

Habitat Derneği, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı(UNDP) ve Türk Telekom ortaklığıyla yürütülen ‘İnternetle Hayat Kolay’ projesi kapsamında verilen eğitim Bornova Kent Konseyi işbirliği ile uygulandı. Eğitimlerle internet okur-yazarlığı oranının arttırılması, kamu ve özel sektörün sunduğu e-hizmetlerin tanıtılması, yeni medya araçları ile internetin güvenli kullanımı hakkında bilincin arttırılması hedeflendi.

Eğitime büyük önem veriyoruz

Bornova Belediyesi olarak eğitime büyük önem verdiklerini vurgulayan Başkan Atila  “BELGEM, Dost Bilim Evi, Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi, Genç Kaşifler Bilim Evi ile çocuklar ve gençlerimizin yanındayız. Sspor,  hobi ve beceri edindirme kurslarımızla yediden yetmişe tüm vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz. Böylesi kurslarla da yine eğitime destek oluyoruz. Eğitim alanları tebrik ediyor, eğitmenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Bilgi paylaşılırsa anlam kazanır

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan da bir şeyi kullanmaktan öte onu öğretmenin çok daha önemli olduğunu söyledi. Bakan, “Araba kullanıyor olabilirsiniz. Bilgisayar kullanıyor olabilirsiniz. Bunları tek başına yapmanız bir şey ifade etmez. Bilginiz paylaşır ve üretirseniz artı bir değere dönüşür. Bu eğitimde bilginin paylaşımı adına çok önemli. Emek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Mutlu bayram sonrası sokağın nabzını tuttu
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.