EFSANE KOMEDİYİ İZLEMEYEN KALMASIN

EFSANE KOMEDİYİ İZLEMEYEN KALMASIN
  • 25 Eylül 2018 14:52

Yönetmenliğini Çağlar İşgören’in yaptığı, Sahne Tozu Tiyatrosu oyuncularının rol aldığı ”Başroldeki Kadınlar” adlı oyun ile Sahne Tozu Tiyatrosu perdelerini açıyor.  

Usta yazar Ken Ludwig’in yazdığı, Ekin Tunçay Turan’ın dilimize çevirdiği oyun, konusu ile dikkat çekiyor. Oyuncuların performansları, enerjileri, ekip uyumu ve oyunun rejisi ile çok konuşulan “Başroldeki Kadınlar” yeni sezonda da seyircileri kahkaha krizine sokmaya hazırlanıyor. 

5 Ekim Cuma günü Haldun Dormen Sahnesi’nde seyirci ile buluşacak olan Sahne Tozu Tiyatrosu oyuncuları, seyircilerini ve sahneyi çok özlediklerini dile getirerek tüm İzmir halkını Ekim ayı boyunca devam edecek olan Başroldeki Kadınlar’a davet ediyor.  

Oyunun konusu ise şöyle; Jack ve Leo adındaki iki İngiliz Shakespeare oyuncusu, Amerika’da yaptıkları başarısız bir turnenin ortasındadırlar. Ölmek üzere olan Florence adlı yaşlı ve çok zengin bir kadının, mirasının bir bölümünü bırakmak üzere yıllar önce İngiltere’ye gitmiş olan ve izini kaybettiği iki yeğenini aramakta olduğunu öğrenirler. Oyunculukla ilgili hayallerini gerçekleştirebilmek uğruna, mirası alabilmek için kadın kılığına girip Florence’ın evinin yolunu tutarlar. Diğer mirasçı Florence’ nin diğer yeğeni Meg ise o evde yaşamaktadır ve York’un rahibiyle evlenmek üzeredir. Florence’ın doktorunun oğlu Butch ise babasının karşı çıkmasına rağmen Audrey isimli bir kızla evlenmek istemektedir. Rahip, eve gelen bu iki tuhaf kadının gerçek yeğenler olmadığına inanmaktadır. Bunu kanıtlamaya çabalarken, işler iyice karışır. Leo, Meg’e aşık olmuştur, Jack ise Audrey’ye… Bu sırada gerçek kuzen olduklarını söyleyen iki kadının daha eve geldiği duyulur. Acaba Sahte Yeğenlerin oyunu ortaya çıkacak mıdır? Ve gerçek aşıklar birbirlerine kavuşabilecekler midir?  

Ekim ayı boyunca Cuma, Cumartesi 20.00’de, Pazar günü ise 14.00’de sergilenecek olan oyunun biletleri Haldun Dormen Sahnesi gişesinde ve Biletix’te. Bilgi için 0232 441 89 54 numaralı telefonu arayabilirsiniz. www.sahnetozu.com 

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.