Durak yola çıktı

Durak yola çıktı
  • 17 Ekim 2018 13:44

Gazete Ege  \ Selcan Şerifaki

Karşıyaka Belediye eski Başkanı Cevat Durak, CHP İzmir İl Binası toplantı salonunda İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığını açıkladı. CHP İzmir İL Başkanı Deniz Yücel’in de katıldığı adaylık açıklamasında konuşan Cevat Durak, “ İzmir’i Türkiye’nin birinci kenti yapmak istiyorum” diyerek iddiasını dile getirdi.

Partisinin büyükşehir belediye başkan aday adayı olduğunu il binasında düzenlediği basın toplantısıyla duyuran Karşıyaka Belediyesi eski Başkanı Cevat Durak, adaylık dosyasını CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’e teslim etti.

Durak yola çıktı

Çok şey söylemeyeceğim. Zaman iş yapma zamanı. Başarı yakalama zamanı. Zaman CHP bayrağını daha yukarıya taşıma zamanı. Sosyal demokrat bir belediyenin yapması gereken sosyal belediyeciliği umarım zirvede yaparız” diyen Durak,  “Dilerim İzmir’de biz de zirvede bir oyla bu seçimi alırız. Ben bu konuda iddialıyım. İzmir’i Türkiye’nin birinci kenti yapmak istiyorum. Dosyamı hazırladım. Geldim ve dosyamı teslim ediyorum. Hayırlısı olsun” ifadelerini kullandıç

HEDEFİM PROJE ÜRETMEK İŞ YAPMAK
Hedefinin proje üretmek olduğunu kaydeden Durak, “CHP’nin ailesinde olmaktan mutluluk duyuyorum. Adaylık sürecinde yer alacağımı CHP ailesine yakışır bir şekilde davranacağım. Bugün adaylık açıklamamı yapmadan önce yaptığımız çalışmalara baktım. Bu görevi yapacağıma inandım. Karşıyaka Bayraklı ile birlikte olduğu dönemde 650 bin nüfuslu bir ilçeydi. Bayraklı ayrılmak istiyordu. Bayraklı hiç hak etmediği bir siyasi oyunla ayrıldı. Biz o dönem seçimi kanarak iktidarın oyunu bozmuştuk ve seçimi kazanmıştık. CHP’nin bayrağını daha yukarıya taşıyabilir miyiz, hizmetleri daha yukarıya taşıyabilir miyiz diye düşündüm ve aday oldum. 5-6 arkadaşımız aday olacaktır. Hangisi, olursa olsun biz onun için çalışacağız. Parti içerisinde yarış olduğu için sadece yakın arkadaşlarımıza davet ettim.  Bugün sadece resmi olarak müracaat yapıyorum” dedi.

“EVET BU GÖREVİ YAPABİLECEĞİME İNANIYORUM”

“CHP’li bir ailenin çocuğu olmaktan gurur duyuyorum. CHP ailesine yakışır şekilde davranacağımı il başkanıma özellikle söylemek istiyorum. Önce kendimi gözden çıkardım, yola çıkarken yaptığım çalışmalara ve partililik özelliklerime baktım. Bu görevi yapabilir miyim diye düşündüğümde, evet bu görevi yapabileceğime inanıyorum. Karşıyaka 650 bin nüfuslu bir ilçeydi. 30 ilçeyi de kaybetmeden mevcut başkanımızın bıraktığı yerden görevi alıp üzerine fazlasını koyup İzmir’i hak ettiği yere getireceğiz” diyen Cevat Durak, aday kim olursa olsun birlikte çalışacaklarını kaydetti.

Bu haber ilgini çekebilir ->  “Konak Belediyesi’nin borç pankartını asın”

30 İLÇEYİ ALMA HEDEFİMİZ VAR

Durak, “ Beş altı arkadaşımız da aday olacak. Hepsi birbirinden değerli. İnşallah adaylık açıklamasını genel başkanımızın katılacağı törenle yapacağız. Burada sadece resmi olarak müracaatımı yapıyorum. İl Başkanımız zor bir seçime giriyor. 30 ilçeyi alma hedefimiz var. Ben de ona olanca destek vereceğim” sözünü verdi.

” ADAYIMIZIN ARKASINDA SONUNA KADAR DURUP TÜM ÖRGÜTÜMÜZLE…”

Büyükşehir belediye başkan aday adayı Cevat Durak’a başarılar dileyen İl Başkanı Deniz Yücel, aday kim olursa olsun tüm örgütle birlikte çalışacakları sözünü verdi. Yücel, şunları söyledi:

“Sayın Durak’ın Karşıyaka’da yaptığı hizmetleri, İzmir’e kattığı hizmetleri, yatırımları, çok değerli buluyorum. Aziz Kocaoğlu olmayacağını ilan etti. Bu bir bayrak yarışıdır. CHP’nin yaptığı sosyal demokrat, halka ve insana dokunan hizmetlerle bir kentin kendi imkanlarıyla kendi ekonomisini nasıl yaratacağına dair dünyaya ve Türkiye’ye yapacağı yatırımlarla kaldığı yerden devam edeceğine inanıyorum. Çıkmış olduğu bu yolda muvaffakiyet diliyorum. Adayımızın sonuna kadar arkasında durup canla başla çalışacağımıza, tüm örgütün aktif şekilde katılacağına söz veriyorum. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Şu anda adayların belirlenmesiyle ilgili yöntem belli değil. Yöntem belli olacak. Ardından adaylarımız belli olacak. Yerel seçimlerde başarıya taşımak için en alttan en üste kadar tüm örgütümüzle birlikte gerekli çalışmaları yapacağız.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.