Dost Market dayanışmaya aracılık ediyor

Dost Market dayanışmaya aracılık ediyor
  • 10 Aralık 2017 12:20

Bornova Belediyesi’nin ihtiyaç sahiplerinin erzak ihtiyacını ücretsiz olarak karşılayabilmesi için hayata geçirdiği Dost Market örnek davranışlara sahne oluyor. Dost Market kurulduğundan bu yana ihtiyaç sahiplerine destek olan Yavuz Selim Ortaokulu öğrencileri bu yıl da aldıkları gıda ve ihtiyaç maddelerini kendilerine ayrılan raflara yerleştirdi.

Bornova Belediyesi’nin ihtiyaç sahibi vatandaşların aylık erzaklarını istedikleri gibi seçip alabilmeleri için açtığı Dost Market, dayanışmaya aracılık etmeye devam ediyor. Pek çok kişi, kurum ve kuruluşun da düzenli bağışçı olarak destek verdiği Dost Market, Bornovalı öğrencilerin bağışlarıyla ayrı bir anlam kazanıyor. Öğrencilerin harçlıklarından ayırdıkları paralarla aldıkları gıda ve ihtiyaç maddeleri Dost Marketi yardımlaşma okuluna dönüştürüyor.

Yavuz Selim Ortaokulu 8/A sınıfı öğrencileri bu yıl da, büyük bir heyecanla başka marketlerden aldıkları gıda ve ihtiyaç maddelerini Dost Market’e getirip, kendilerine ayrılan raflara dizdi. Yavuz Selim Ortaokulu Müdürü İlker Kavlak, öğrencilerinin Dost Market’in kurulduğu 2014 yılından bu yana her yıl bağış yaptığını belirterek, “Bu yılın ilk bağışını da 8/A sınıfı öğrencileriyle başlattık. 22 şubemizdeki 810 öğrencimiz her hafta Dost Market’e gelerek karınca kararınca yardımlarını sürdürecek” dedi.

Öte yandan Özel Ege Lisesi öğrencilerinin ve Okul Aile Birliği’nin katkılarıyla Dost Market yararına gıda kermesi düzenlendi. Kermes’ten elde edilen gelir Dost Market’e aktarılacak. Büyük ilgi gören Kermes’i Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da ziyaret ederek öğrenciler ve aileleriyle sohbet etti.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Dost Market’in yardımlaşma ruhunun katlanarak artmasında önemli bir rol üstlendiğini belirterek, “Belediye olarak Dost Market’i kurduk, raflarını doldurduk, ihtiyaç sahiplerini istedikleri ürünü istedikleri zaman alabilecekleri bir sisteme kavuşturduk. Çorbada benim de tuzum olsun diyen herkese, en çok da davranışlarıyla örnek olan öğrencilerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bornova Belediyesi Dost Market ile 5200 ihtiyaç sahibine hizmet veriyor. Bornova Merkez, Çamdibi, Doğanlar ve Altındağ semtlerindeki marketlerden ihtiyaç sahibi vatandaşlar istedikleri ürünleri alabiliyor. Ailelerin temel ihtiyaçları bu şekilde karşılanıyor.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Saime Bucaklıoğlu ulaşım projelerini açıkladı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.