Dost Market buluşmaları Merkezle devam etti

Dost Market buluşmaları Merkezle devam etti
  • 15 Mart 2018 10:23

Bornova Belediyesi, ilçedeki dört ayrı mahallede bulunan Dost Market’ten vatandaşların ücretsiz olarak ihtiyaçlarını karşılamasını sağlıyor. Raflarında gıdadan giyime her türlü ürünün bulunduğu Dost Market’i geliştirmek ve daha iyi hizmet vermesini sağlamak için de yararlananlarla toplantı düzenleyip görüşleri alınıyor. Bornova Belediyesi son olarak ihtiyaçlarını Merkez Şube’den karşılayan 1240 kişiyi biraraya getirdi.

Bornova Belediyesi, Türkiye’ye örnek olan projesi Dost Market’in merkez şubesinden yararlanan 1240 kişiyi Büyükpark’taki Bornova Kültür Merkezi’nde biraraya getirdi. Uzman sosyologların incelemeleri ve belediye meclisindeki tüm partilerden üyelerin bulunduğu komisyonun onayıyla belirlenen ailelerin yararlandığı Dost Market’te verilen hizmetin geliştirilmesi ve beklentilerin karşılanması için düzenlenen toplantıya yoğun ilgi gösterildi. Toplantıya Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın yanısıra Türk Kızılayı Bornova Şubesi Başkanı Fahrettin Dokak da katıldı.

Her ay kartlarına, ekonomik durumlarına göre 50, 60 ya da 70 kredi yüklenen vatandaşlar, Bornova Belediyesi görevlilerine Dost Market raflarında görmek istedikleri ürünleri ve önerilerini anlattı. Belediye görevlileri Dost Market’ten yararlananların görüş ve önerilerini oluşturulan masalarda kayıt altına aldı. Bazı Dost Market kullanıcıları da düşüncelerini kürsüye çıkıp mikrofonla anlattı.

Bir konuşma yapan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da ilk Dost Market’i merkezde bundan 4 sene önce kurduklarını hatırlatarak, her geçen gün geliştirmek için de çalıştıklarını hatırlattı. Bornova’da 5280 hanedeki 23 bin kişiye Dost Market’in imkanlarını ulaştırdıklarını söyleyen Başkan Atila, “Sağ elin verdiğini sol el görmeden, hiçbir ayrım yapmadan hizmet vermeye çalışıyoruz. Bornova’da kimsenin yatağa aç girmesini istemiyoruz. İyiliksever hemşehrilerimizin de desteği ile her yıl daha çok insanımıza ulaşmanın onurunu yaşıyoruz” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Eşki, haftaya asfalt çalışmasıyla başladı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.