Doğal taşın binbir rengi MARBLE’da

Doğal taşın binbir rengi MARBLE’da
  • 24 Mart 2018 14:05

Dünya doğal taş rezervinin yaklaşık yüzde 40’ına sahip Türkiye’nin her bölgesinden çıkartılan 650 çeşit renk ve dokudaki doğal taşların en güzel örnekleri, 24. MARBLE – Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’nda görücüye çıkacak.

Dünyanın önemli merkezlerinde kullanılan Türk mermeri, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından 28 – 31 Mart 2018 tarihleri arasında gerçekleşecek 24. MARBLE – Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı’nda sergilenmeye hazırlanıyor. “Doğal taşı kaynağında deneyimleyin” sloganıyla dört gün boyunca dünyayı buluşturacak fuar öncesinde başlayan blok sevkiyatı, açılış öncesine kadar devam edecek.

Renk renk doğal taşlar MARBLE’da
Ağırlıkları 10 ile 30 ton arasında değişen 1500’e yakın blokla birlikte A, B ve C Holleri’nde kurulacak stantlarda doğal taşlar yer alacak. Blok alanı 5 bin 169 metrekareden 7 bin metrekareye yükseldi. Fuar’da, renk renk doğal taşlar sektör profesyonellerine sunulacak. Türkiye’de tespit edilen 650 farklı renk ve dokudaki doğal taşların en güzel örnekleri MARBLE’da yer alacak. Uluslararası piyasada en tanınmış mermer çeşitlerinden olan Süpren, Elazığ Vişne, Akşehir Siyah, Manyas Beyaz, Bilecik Bej, Kaplan Postu, Denizli Traverten, Ege Bordo, Milas Leylak, Gemlik Diyabaz ve Afyon Şekeri gibi çeşitler MARBLE’da sergilenecek. Ayrıca yeşil, beyaz, turuncu başta olmak üzere pek çok değişik renk ve desende oniks tarzı mermer de fuarda yer alacak.

Dünyanın tercihi Türk mermeri
Türk mermeri, farklı renk skalası ve kalitesiyle dünyanın pek çok ülkesinde, dünyaca tanınmış mekanlarda da kullanıyor. Vatikan’ın en önemli kiliselerinden biri olan Saint Pierre kilisesinin girişindeki sütun ve kaplamalarda Afyon İscehisar mermerleri bulunuyor. ABD’de Beyaz Saray’da yetkililerin basın açıklamaları yaptıkları alanda kullanılan mermer Elazığ’da üretilen Elazığ Vişne olarak tercih edildi. New York’taki John Fitzgerald Kennedy Havaalanında 6 bin 780 metrekarelik bölümde Burdur bej kullanıldı. Alman Parlamentosu, Fransa Parlamentosu ve ABD Temsilciler Meclisi Elazığ vişnenin kullanıldığı diğer mekanlar arasında bulunuyor. Dünyanın en önemli eğlence merkezlerinden olan Disneyland’da 18 bin metrekare Türk mermeri yer alırken; Riyad’da kurulan Merkez Bankası’nda (Central Bank of Riyad) Muğla Beyaz mermeri, Suudi Arabistan’daki Kral Abdülaziz Üniversitesi, Kazakistan’daki Almaty Havaalanı ve Özbekistan’daki Amerikan Büyükelçiliği’nde de Ege mermerinin kullanıldığı yapılar arasında. Ayrıca; Yunanistan’daki tatil köyleri, Las Vegas’daki bazı casinolar, Finlandiya’nın özel tasarım villaları ile otellerde de Türk mermeri bulunuyor.

Bu haber ilgini çekebilir ->  BORNOVA 1877'DEN GÖZ DOLDURAN PERFORMANS

2017’de ihracat 2 milyar doları aştı
Türkiye’nin doğal taş sektöründeki ihracatında Çin ilk sırada yer alıyor. 2017 yılında Çin’e yapılan ihracat yüzde 30’a yakın artış sağlanırken, yaklaşık 946 milyon dolar seviyesinde gerçekleşti. Ayrıca doğal taş sektöründe 2017 yılında yalnızca Çin’e olan ihracatta değil, sektörün toplam ihracatında da yaklaşık yüzde 13’lük bir artış yaşandı. Sektör ihracatı 2016 yılında 1,8 milyar dolar seviyesindeyken 2017 yılı sonunda 2 milyar doları aştı. 24. MARBLE ile birlikte sektör temsilcileri, dünyanın dört bir yanından gelecek olan profesyonellerle görüşme ve yeni iş bağlantıları yapma şansı yakalayacak.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.