DİSK’ten, Başkan Selvitopu’na teşekkür ziyareti

DİSK’ten, Başkan Selvitopu’na teşekkür ziyareti
  • 21 Şubat 2017 10:33

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu(DİSK) Genel Başkanı Kani Beko, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nu makamında ziyaret etti. Başkan Beko, son yaşanan toplu iş sözleşmesi kapsamında yapılan grevi olgunlukla karşılayıp anlaşarak  sonuçlandıran Başkan Selvitopu’na demokratik duruşu nedeniyle teşekkür etti. Kani Beko ve sendika temsilcileri Başkan Selvitopu’na referandum’da neden “Hayır” oyu vereceklerini anlatan bir de kitap hediye etti. 

 

DİSK Genel Başkanı Kani Beko ile Karabağlar Belediyesi ziyaretine DİSK Genel Başkan Yardımcısı Cafer Konca, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, DİSK Örgütlenme Daire Başkanı Taner Şanlı, DİSK Genel İş Sendikası İzmir 5 No’lu Şube Başkanı Ali Haydar Kara 5 No’lu Şube yönetim kurulu ile işyeri temsilcileri katıldı. 

 

Başkan’ımıza teşekkür ediyorum 

DİSK Genel Başkan Kani Beko, Karabağlar Belediyesi çalışanlarının toplu iş sözleşmesi çerçevesinde grev yaptıklarını, grev sonrasında masa başında iş barışının sağlanarak grevin sona ererek hak ettikleri artışın sağlandığını hatırlattı. Beko,  “Başkanımız bu süreci anlayışla olgunlukla karşıladı. Demokratik anlayışı sergilemek bu anlamda kolay değil,  bunu Belediye Başkanımızdan gördük. Bu anlamda kendisine teşekkür ediyorum.” dedi. 

 

Beko ayrıca,  referandum sürecinin Cumhuriyet tarihinin en büyük sınavı olacağını da vurgulayarak, “Başkanlar Kurulunu topladık. Yasama-Yürütme-Yargı’nın Cumhurbaşkanı’na teslim edilmesi doğru değil. Bir diğer konu Cumhurbaşkanı OHAL ilan eder , KHK ile memleketi yönetebilir. Bu ülkede 15 milyon işçi var. ‘Ben işçilerin kıdemlerini kaldırmak istiyorum’ derse kim ona itiraz edebilir?” İşte bu nedenlerden dolayı hem memleket,  hem de işçiler için Hayır oyu kullanacağız. Biz neden,  niçin hayır kullanacağız diyerek kitap hazırladık. İşçilere son çağrım “Karanlığa küfür etmeyelim. Aydınlık Türkiye için gelin hep beraber bir mum yakalım” diye konuştu.  

 

Helal-i hoş olsun 

Başkan Muhittin Selvitopu ise DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve yöneticilere nezaket ziyareti için teşekkür etti. Belediyede çalışanların kanundan gelen haklara göre grev yaptıklarını hatırlatan Selvitopu , “Olgun bir grev süreci yaşandı. Arkadaşlarımız demokratik haklarını kullandılar. Bizler demokrasiyi önce kendi içimizde sindirmeliyiz. İçimize sindirmeden ülkemizde demokrasiyi kurumsallaştırmayı başaramayız. Bunu böyle değerlendirdik. Çok kısa sürede uzlaşma noktasına geldik. Çalışan arkadaşlarımıza belli bir oranda ücret artışı verdik. Helal-i hoş olsun. Gece- gündüz alın teri döküyorlar,  emek veriyorlar. Emeğe saygımız sonsuz. Olgunlukla tamamladığımız için DİSK Genel Merkez’e ve Şube’ye teşekkür ediyorum. Bu her zaman olabilir. Önemli olan hakların doğru hukuka uygun şekilde kullanılmasıdır” dedi. 

Bu haber ilgini çekebilir ->  Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!

 

Parlamenter sistem vazgeçilmez 

Selvitopu son olarak Türkiye’de yaşanacak olan referandum ile ilgili vatandaşların endişeleri olduğunu belirterek,  “Halkımız bize soruyor.  “Evet” oyu çıkarsa ne olacağını bilmiyoruz diyorlar. Türkiye’nin nereye gideceği konusunda tereddütler var. Ama bu ülkede 90 yıldır uygulanan bir sistem var. Ve bu sistem birçok insanı birçok görevlere getirmiştir. Kimseyi engelleyen durumlar oluşmamıştır. Tabi ki her ülke de bu süreçler içerisinde farklı olaylar olmuştur. Bizde de olmuştur. Ama genel olarak bakıldığında Cumhuriyet dönemi Kurtuluş Savaşı koşullarında bile parlamenter sistemle yönetilmiştir. Bu önemlidir. Ülke için parlamenter sistem vazgeçilmezimiz olmalıdır. Bu sürecin böyle değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.   

 

Selvitopu,  Beko’nun neden, niçin “Hayır” oyu kullanacaklarını anlattıkları kitap için “Bizde kitabı özenle inceleyeceğiz bize rehber olur” diye konuştu.  

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.