“Diktatör Bozuntusu” Sözlerine Suç Duyurusu

“Diktatör Bozuntusu” Sözlerine Suç Duyurusu
  • 1 Şubat 2016 14:37

16-17 Ocak tarihlerinde gerçekleşen CHP Olağan Kurultayı’nda konuşan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a dair söylediği, “Diktatör bozuntusu” sözleri yargıya taşındı.

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, yönetim kurulu üyeleri ve ilçe başkanları, İzmir Adliyesi’ne gelerek Kılıçdaroğlu’nun sözleri hakkında suç duyurusunda bulundu. Delican, gerçekleştirdiği basın açıklamasında sert konuştu.

“5 SEÇİM KAYBETMİŞ BİR LİDERİN…”

“Söylenen bu çirkin sözlerin karşılığı olarak en demokratik hakkımızı kullanıyoruz” diyerek sözlerine başlayan Başkan Delican, “Biz asla CHP’nin söylediklerini kabul etmiyoruz. 7 kongre kazanmış ama aynı zamanda 5 tane seçim kaybetmiş bir siyasi liderin cumhurbaşkanımıza uzattığı dil çirkin dildir. Böyle muhalefet lideri kalmaya da devam edecektir. Biz onun seviyesine inmesekte, 7 kongre kazanmış, 5 seçim kaybetmiş muhalefet bozuntusuna cevap olarak bireysel suç duyurularımızı yapacağız” dedi.

"Diktatör Bozuntusu" Sözlerine Suç Duyurusu

“MİLYONLARCA VATANDAŞA YAPILMIŞ HAKARET”

Suç duyurusunun tam metni:

91 yıllık Cumhuriyet tarihimizde hatta 2000 yıllık Türk tarihinde ilk kez devletin başındaki isim milletimizin sandık başına gidip, tercih yapmasıyla yani doğrudan doğruya vatandaşların kendi tercihiyle belirlenmiştir. Yargı denetiminde gerçekleştirilen gizli oy-açık tasnif ilkelerinin benimsendiği demokratik bir seçim sonucunda, Türkiye Cumhuriyeti’nin halk tarafından %52 oyla doğrudan seçilen ilk Cumhurbaşkanı sıfatına sahip olan ve temel ve hak hürriyetler ile demokrasimizin gelişmesi doğrultusunda sayısız reformların mimarı olan, milyonlarca kişi tarafından sevilen Sayın Cumhurbaşkanımızın diktatörlükle itham edilmesinin ne kadar yersiz olduğu izahtan varestedir. Bu ifade sadece Sayın Cumhurbaşkanımıza dönük bir saldırı ve hakaret değil, verdikleri oylarla onu bu makama layık gören bizlere ve milyonlarca vatandaşa da yapılmış açık bir hakarettir.

Demokrasinin hakim olduğu toplumlarda, halkın iradesini yönetime yansıtmanın en temel ve etkili aracı seçimlerdir. Seçimler, gelişmiş demokrasilerde halkın yönetime katılmasının uygulanabilir en doğrudan aracıdır. Şüphelinin, demokratik yöntemlerle, anayasada gösterilen usule uygun olarak gerçekleştirilmiş bir seçim sonucunda %52 oy olarak doğrudan seçilen Cumhurbaşkanı için; ilkel ve demokratik bilincin gelişmediği toplumlarda, ülkedeki ekonomik ve askeri gücü kontrol eden şahısların veya grupların, halk üzerinde baskı kurarak, şiddet uygulayarak kontrolü ellerinde tuttukları rejimler için kullanılan“Diktatör” nitelendirmesinde bulunması, şüphelinin demokrasiye ve halkın iradesine en ufak saygısının dahi olmadığının açık bir göstergesidir. Şüpheli şahsın, aynı zamanda temsil kabiliyeti bakımından ülkedeki en büyük ikinci partinin ve Ana Muhalefet Partisinin lideri olması, durumun ne kadar vahim olduğunu gözler önüne sermektedir.

Bu haber ilgini çekebilir ->  TAEKWONDO YILDIZLAR İZMİR İL ŞAMPİYONASI’NDA FOÇA RÜZGARI

Şikayet olunanın yönelttiği ifadeler, Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde, en temel anayasal hakkım olan seçme özgürlüğümü kullanarak Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a oy vermiş bir vatandaş olarak, tarafıma da yöneltildiği bir gerçektir. Şikâyet olunanın bu isnat ve ithamları Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, onu seven ve ona oy veren biz vatandaşlara yönelik ağır birer hakarettir. Bu sebeple şüpheliden şikayetçiyim.

Herhangi bir kişi için dahi ileri sürülemeyecek bu sözlerin toplumun göz önünde bulunan, varlığını, gücünü, etkinliğini ve yetkisini halktan alan bir Cumhurbaşkanı için ifade edilmesi düşünce açıklaması ve eleştiri olarak kabul edilemez.

Şikâyet olunan Anayasa, Türk Ceza Kanunu ve uluslararası sözleşmelerce güvence altına alınan, kişinin maddi ve manevi değerlerinden oluşan toplum nezdindeki şeref ve haysiyeti ile Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’nın saygınlığını korumaya yönelik TCK’nın 299’uncu maddesinde hükmünü bulan “Cumhurbaşkanına Hakaret” suçunu işlemiş olmakla suç sübut bulmuştur.

Cumhurbaşkanına hakaret suçu re’sen soruşturulan bir suç olmakla beraber şüphelinin açıklamaları nedeniyle şüpheli hakkında Cumhurbaşkanına hakaret suçundan dolayı soruşturma başlatılması için Başsavcılığınıza ihbarda bulunuyorum.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.