Dikili’de Tiyatronun Çıtası Her Geçen Gün Yükseliyor

Dikili’de Tiyatronun Çıtası Her Geçen Gün Yükseliyor
  • 29 Mart 2016 08:07

Sahneye çıktıkları ilk günden itibaren gösterdikleri üstün başarı ile sanatseverlerin dikkatlerini üzerine çeken Dikili Belediyesi Atarneus Tiyatro Topluluğu üyesi genç tiyatrocular, Dünya Tiyatrolar Günü’nü muhteşem sahne performansıyla kutladı.

Dünya Tiyatrolar Günü etkinlikleri kapsamında Dikili Belediyesi Çandarlı Salonu’nda perde açan Atarneus Tiyatro Topluluğu’nun üyesi 17 genç sanatçı, “Meraki” adlı oyunu başarıyla sahneleyerek, usta oyunculara adeta taş çıkardı.

Çandarlı’da Tarihi Gün

Atarneus Tiyatro Topluluğu üyesi genç tiyatrocular tarafından sahnelenen “Meraki” adlı tiyatro gösterisi,  Çandarlı Hizmet Binası Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. 17 genç tiyatrocu tarafından başarıyla oynanan oyuna, tiyatro severlerin de yoğun ilgi gösterdiği etkinliğe, Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, Dikili Jeotermal A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Durak, meclis üyeleri, belediye bürokratları ile çoğunluğu kadın ve gençlerden oluşan sayıda vatandaş katıldı.

Genç Tiyatrocular Dakikalarca Alkışlandı

Atarneus Tiyatro Topluluğu oyuncularından Nazire Uzal’ın tiyatro sanatçısı Anatoli Vassiliev yazdığı Dünya Tiyatrolar Günü bildirisini okumasıyla başlanan etkinlikte Ahmet Vefik Paşa’nın, Fransız oyun yazarı ve oyuncu Moliere’in “Hastalık Hastası” adlı eserinden uyarladığı “Meraki” adlı  oyun sahnelendi. Hastalık ve ölüm korkusu nedeniyle çevresindekilere ve kendisine hayatı zindan eden bir insanın, çevresine karşı düştüğü gülünç durumun ele alındığı oyun, Dikili seyircileri güldürdüğü gibi düşündürdü de. Çandarlı Hizmet Binası Konferans Salonu’nu dolduran sanatseverler,  oyunun sonunda genç tiyatrocuları dakikalarca ayakta alkışlandı.

Dikili’de Tiyatronun Çıtası Her Geçen Gün Yükseliyor

‘Gün Gelecek Sevginin Tiyatrosunu Tüm Dünya İzleyecek’

Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, oyun sonrasında Dünya Tiyatrolar Günü’nü kutlayan bir konuşma yaptı. Tiyatrolar Günü için çok anlamlı ve önemli bir gün nitelendirmesi yapan Başkan Tosun, göreve geldikleri ilk günden itibaren Cumhuriyet değerleri ışığında, kent genelinde sanatın ve sanat dallarının gelişip, üst seviyeye çıkması için önemli atılımlar gerçekleştirdiklerini kaydetti. Başkan Tosun, “Ne mutlu ki, bizim göreve gelmemizle kurduğumuz ve kurulmasında büyük emekler verdiğimiz Atarneus Tiyatro Topluluğu’nun bugün ortaya koyduğu  başarılarıyla bizlerin göğsünü kabartıyor. İçtenlikle onların gözlerinden öpüyorum. Eminim ki, bugün Dikili’de büyük bir özveriyle sanatını icra eden bu genç kardeşlerim, gün gelecek sevginin tiyatrosunu tüm dünyaya izletecekler’ dedi.

‘Sanatın Başkenti Dikili’ye Adım Adım’

Bu haber ilgini çekebilir ->  Deniz Doğan, gençlerle buluştu ve projelerini anlattı

Etkinliklerin mimarı Dikili Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdür Vekili Aydan Evren ise, “Mustafa başkanımız kentimizde tüm sanat dallarının dönüştürücü, değiştirici ve yenilikçi gücünün güçlü bir şekilde temsil edilmesi için bizlere her zaman büyük destekler veriyor. Bizlerde Mustafa başkanımızdan aldığımız güçle müdürlük olarak yaptığımız planlamalarla, tiyatro sanatını 7’den 70’e tüm vatandaşlarımızla buluşturduk. Sanatseverlerin de bu etkinliklere büyük ilgi göstermesi bizleri ayrıca mutlu etti. Atarneus Tiyatro Topluluğumuz önümüzdeki süreçte daha çok çalışıp, oyunlarını daha çok geliştirerek izleyicilerle buluşacak. Sanatın başkenti Dikili’yi yaratmak için çalışmalarımız kararlılıkla sürecek” dedi.

Etkinliğin sonunda Dikili Belediyesi Atarneus Tiyatro Topluluğu üyeleri, gelişimlerine ve sanatlarını özgürce icra etmelerine sunduğu katkılarından dolayı Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun’a takdim ettikleri çiçekle teşekkür ederek, günün anısına hatıra fotoğrafı çekildiler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.