Dikili polisinin müthiş başarısı

Dikili polisinin müthiş başarısı
  • 4 Temmuz 2017 10:49

ikili Belediyesi hizmet binası geçtiğimiz Cuma akşamı iki zanlı tarafından soyuldu. İhbar üzerine olay yerine gelip,  çalışma başlatan Dikili İlçe Asayiş Büro Amirliği ekipleri hırsızlık zanlıların park lambası bozuk araç ile olay yerinden kaçtığını tespit etti. İlçedeki güvenlik kameraları ve karayolundaki MOBESE kayıtlarını didik didik araştırıldı. Zanlıların İstanbul’a kaçtıkları belirlendi. Avcılar İlçe Asayiş Büro Amirliği ile başarılı bir operasyona imza atan Dikili İlçe Asayiş Büro Amirliği ekipleri 7 saatte zanlıların yakalanıp Dikili’ye getirilmesi sağladı. İstanbul’dan Dikili’ye getirilip,  Dikili Adliyesine çıkarılan iki hırsızlık zanlısı nöbetçi mahkemece tutuklandı. Suça iştirak edip gözcülük yaptığı belirlenen 1 zanlıda adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

 

EVRAK HIRSIZLIĞI SANİYE SANİYE GÖRÜNTÜLENDİ

 

Geçtiğimiz hafta Cuma günü Dikili Belediyesi’nin geçtiğimiz aylarda hizmet binası olarak kullanmaya başladığı çok amaçlı tesislerde meydana geldi. Saat 20.50’de Dikili Belediyesi’nin Mali Hizmet Müdürlüğü odasının camını levyeyle kırarak içeri giren hırsızlar, oda içerisinde masa ve dolaplarda dakikalarca evrak aradı. Aradıkları evrakı bulamayan ve güvenlik kameraları tarafından kaydedilen yüzleri açık Ümit B. ve İkram A., daha sonra odanın koridora bakan kapısını da kırarak, vezne bölümüne geçti. Vezne bölümünden de aradıkları evrakı bulamayan iki hırsız bir üst kata çıkarak başkanlık makam odasına girdi. Başkanlık ve başkan yardımcısının makam odası kapılarını da kıran hırsızlar, odalardan ellerinde torba içerisinde çok sayıda evrak ve 1 dizi üstü bilgisayar alarak çıktı. Başkanlık katından tekrar alt kata inen 2 hırsız önce Numarataj Birimi’ne ardından da Emlak İstimlak Müdürlüğü sonrasında da, İmar Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğü’ne geçerek buradaki masa ve dolap çekmeceleri ile evrakları detaylı bir şekilde kurcaladıktan sonra çok sayıda evrakları aldı.

 

DİKİLİ POLİSİ KIRIK FARDAN YOLA ÇIKTI ZANLILARI 7 SAATTE YAKALADI

Kamera kayıtlarında çok rahat davrandıkları görülen iki hırsız ardından tekrar üst kata çıkarak İnsan Kaynakları Müdürlüğü ile Yazı İşleri müdürlüklerinin hizmet odalarına girip oralarda da evrakları kurcaladı. Belediye hizmet binasından bir poşet dolusu evrak, pantolonun önüne sıkıştırdıkları zarf dolusu evrak ile 1 laptop ve 1 tablette kırarak içeri girdikleri camdan çıkarak olay yerinden uzaklaştı. Zanlıların olay yerinden uzaklaşma anında farı ve park lambası bozuk olan araç kullandığını tespit eden Dikili İlçe Asayiş Büro Amirliği ekipleri, araştırmalarını bozuk park lambalı araçlar üzerinde yoğunlaştırdı. Güvenlik kameralarından ve MOBESE kayıtlarından aracın plakasını tespit eden ekipler aracı takibe alarak İstanbul’a kadar olduğunu belirledi. Avcılar İlce Asayiş Büro Amirliği ekipleri ile temasa geçen Dikili İlçe Asayiş Büro Amirliği ekipleri zanlıların 7 saatte yakalanmasını sağladı.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Karşıyaka Belediyesi’nden Kütüphane Haftası’na özel söyleşi

ZANLILAR NÖBETÇİ MAHKEMEDE TUTUKLANDI

Dikili Belediyesi Hizmet Binası’ndaki evrak, laptop ve tablet hırsızlığına karıştığı tespit edilen 3 şüpheliyi İstanbul’da yakalanıp İzmir’e getiren Dikili İlçe Asayiş Büro Amirliği ekipleri, emniyetteki işlemlerinin ardından zanlıları adliyeye sevk etti. Dikili Adliyesi’ne sevk edilen  zanlılar Ümit B., İkram A. ve E.H. bugün Dikili Adliyesi’nde nöbetçi mahkemeye çıkarıldı. Ümit B. ile İkram A. tutuklanırken, E.H’nin ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. 

 

BAŞKAN TOSUN: ‘OLAYIN AYDINLATILACAĞINA İNANIYORUZ’

Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun zanlıların yakalanmasıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Belediye hizmet binamızdan evrak, laptop ve tablet çalan zanlılardan İstanbul ilinde ikamet eden Ümit B. ile İkram A.ve E.H’nin, Dikili Adliyesi’nde Nöbetçi Mahkemeye çıkarıldığını ve zanlılardan  Ümit B. ile İkram A’nın nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandığını olaya iştirak eden üçüncü şahıs E.H’nin ise Adli Kontrol Şartı ile serbest bırakıldığını öğrenmiş bulunmaktayız. Soruşturmanın devamında olayın tüm boyutlarının ortaya çıkacağına içtenlikle inanıyorum. Ayrıca şu aşamada zanlıların ilk ifadelerine ilişkin her hangi bir bilgi elimizde olmadığından konuyla ilgili sağlıklı bir açıklama yapma olanağımız da bulunmamaktadır. Belediyemizin avukatının devam eden süreçte dosya üzerinde yapacağı inceleme ve duruşma aşamasında elde edeceğimiz bilgiler sonrasında detaylı açıklamamız tüm kamuoyuyla paylaşılacaktır. Belediye binamızda gerçekleşen bu olayın kısa zamanda aydınlatılmasında büyük emekler veren Dikili İlçe Asayiş Büro Amirliği ekiplerine, adliye görevlilerine ve belediye çalışanlarımıza gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.