Deniz Gezmiş Bayraklı’da unutulmadı

Deniz Gezmiş Bayraklı’da unutulmadı
  • 1 Mart 2018 10:28

Türkiye’de devrimci hareketin sembol isimlerinden Deniz Gezmiş 71’inci doğum gününde Bayraklı’da anıldı. Etkinlikte konuşan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ,  “Gençlere güveneceğiz, onları öne süreceğiz. Bu geceleri hınca hınç doldurup, demokrasi mücadelesini, Atatürk Cumhuriyetini yıktırmama mücadelesini ölünceye kadar sürdüreceğiz. Bu ülkede son Atatürkçü nefesini verinceye kadar bu mücadele devam etmelidir” dedi.

68’liler Platformu ve Bayraklı Belediyesi iş birliğinde Havuz Düğün Salonu’nda düzenlenen etkinliğe Başkan Karabağ’ın yanı sıra CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, 68’liler Platformu Başkanı Okan Yüksel, İzmir’i Sevenler Platformu Başkanı Sancar Maruflu, Türkiye Gazeteciler Sendikası İzmir Şubesi Başkanı Halil Hüner ve platform üyeleri katıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan etkinlikte artık bayrağın gençlere devredilmesi gerektiğini belirten Başkan Karabağ, ” Bu salonları gençlerle dolduralım. İçlerinde karşılıksız Cumhuriyet sevdası, ülke sevdası, demokrasi sevdası olan çocuklarımızı öne çıkaralım” diye konuştu.

“GENÇLERİMİZE GÜVENİYORUM”

Karabağ, “Bu geceleri salonu hınca hınç dolduran bizim eski kuşağın dışında gençlerle dolduralım. Bu devrimci ruhu gençler taşımazsa nostalji geceleri olur bu geceler. Emaneti onlara verelim. Bir türlü koltuklarından ayrılmak istemeyen onun için yüzde 20’lerde, 25’lerde çakılıp kalanların kulağına küpe olsun. Biraz da öz eleştiri yapayım, bizim milletvekilleri, bıraktılar milletvekilliğini ilçe belediye başkanlığı peşinde koşturuyorlar. Aradaki farka bakın. Biz hayallerini bu kadar küçük tutan insanlarla yöneticilik yaparsak, Deniz’lerin hayallerini nasıl gerçekleştireceğiz? Onun için ben geçlerimize güveniyorum. Bu salonları gençlerle dolduralım. İçlerinde karşılıksız Cumhuriyet sevdası, ülke sevdası, demokrasi sevdası olan çocuklarımızı öne çıkaralım” dedi.

“O YILLARDAN DAHA KÖTÜ DURUMDAYIZ”

Deniz Gezmiş’in idam edilişi sonrası İstanbul’da gençlik hareketleri içinde bulunduğunu dile getiren Başkan Karabağ, “O günleri anlatmanın anlamı yok. O günler geri gelecek değil ama o günlerden çok daha gerilerdeyiz. Çok daha kötü durumdayız. Cumhuriyet değerleri yıkılıyor. Atatürk değerleri yıkılıyor. Elimizden kayıp giden bir Cumhuriyet var, inanılır gibi değil. 2019 yılında belediye seçimlerinin yapılmama durumu, atama ile yapılma durumunun konuşulduğu bir ortamda ilçe belediye başkanlığı için koşturan milletvekillerine bunu hatırlatıyorum. Böyle bir durumda ilçe belediye başkanlarını hedef alanlar, ülke nereye gidiyor siz ne ile uğraşıyorsunuz? Dolayısıyla işimiz kolay değil. Biz gençlere güveneceğiz, onları öne süreceğiz. Bu geceleri hınca hınç doldurup, demokrasi mücadelesini, Atatürk Cumhuriyetini yıktırmama mücadelesini ölene kadar sürdüreceğiz. Bu ülkede son Atatürkçü nefesini verinceye kadar bu mücadele devam etmelidir” diye kaydetti.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Balkan’dan ilk resmi ziyaret mezun olduğu üniversiteye

“EN GÜZEL ANITLAR BAYRAKLI’DA”

En güzel Deniz Gezmiş ve üç fidan anıtının Bayraklı’da bulunduğunu ifade ederek, projelerin Türkiye’ye örnek olduğunun altını çizen, İzmir’i Sevenler Platformu Başkanı Sancar Maruflu, “Bu anıtları Hasan Karabağ yaptırdı ve biz onları açtık. Ailesi de çok memnun. Tüm Türkiye’ye örnek bir proje. Deniz Gezmiş ve arkadaşları okullarının mesleklerinin birincileriydi. İsteselerdi hepsi bugün çok zengin olurlardı, iş adamları olabilirlerdi. Ama onlar emperyalizme, faşizme, kapitalizme karşı sosyalist ve devrimci bir yürekle Atatürkçülük bayrağını bırakmadan hep ileriye gittiler. Öncü oldular” dedi.

DEVRİMCİ ‘DENİZ’ GİBİ OLUR

Konuşmasında Deniz Gezmiş’i anlatan 68’liler Platformu Başkanı Okan Yüksel ise, “Deniz, yürekliydi, cesurdu ve sehpaya çıktığında bile o sehpayı kendi yıkıp atacak kadar güçlüydü. Son sözleri de, sadece Türkiye’nin bağımsızlığı yolunda kendisini feda etmek ve babasına da, ‘baba bize Mustafa Kemal Atatürk’ü öğrettiğin, anlattığın ve onun yolundan gitmemizi söylediğin için sana minnettarım’ oldu. Deniz Gezmiş, devrimciydi. Yıkık bir ülkeyi yeniden kurtarmak için değil, yeniden kurulacak bir Türkiye’yi yaratmak için devrimciydi. Devrimci öyledir zaten” dedi.

Gecede Maruflu ve Yüksel, şiirler okuyarak Gezmiş ve arkadaşlarını andı. Üzerinde Deniz Gezmiş’in fotoğrafının yer aldığı temsili bir doğum günü pastasının da kesildiği etkinlikte, Gezmiş ve arkadaşları için yazılan şarkılar da seslendirildi. Başkan Karabağ, 68’liler Platformu üyelerine onur belgesi verdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.