Çocuklara en güzel hediye

Çocuklara en güzel hediye
  • 22 Nisan 2018 11:21

İzmir Büyükşehir Belediyesi, çocukların en sevdiği yazarlardan Muzaffer İzgü’nün adını verdiği Mavişehir’deki “yeni tasarım” parkı törenle açtı. Parkın açılışına katılan çocuklara Muzaffer İzgü’nün kitapları hediye edildi.

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Mavişehir Caher Dudayev Caddesi’nde hayata geçirdiği yenilikçi ve modern çizgileriyle beğeni toplayan parka,  geçtiğimiz yıl İzmir’de vefat eden Türk mizahının en önemli yazarlarından Muzaffer İzgü’nün adını verdi.  Karşıyaka Tramvayı’nın da güzergahında üzerindeki 12 dönüm arazi üzerine kurulan ve hem yeşil dokusu hem de farklı tasarımıyla dikkat çeken park, düzenlenen törenle açıldı. Törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğl u, İzmir Milletvekili Atilla Sertel, CHP İl Başkanı Deniz Yücel, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Aslan, meclis üyeleri, muhtarlar, Muzaffer İzgü’nün oğlu Ahmet Şahin İzgü ile eşi Muhterem İzgü ve yakınları katıldı.

 

Doğdu, okudu, düş kurdu ve yazdı

Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, geçtiğimiz yıl vefat eden Muzaffer İzgü’yü rahmetle andıklarını belirterek, “Muzaffer İzgü abimiz kentimize ve çocuklarımıza her zaman destek oldu. Yaşamına 154 kitap sığdırdı. Adana’da doğdu ama 40 yıl İzmir’de yaşadı. Çocukları yetiştirmek, onlara okumayı sevdirmek için var gücüyle çalıştı. ‘Doğdum,  okudum,  düş kurdum,  yazdım,  gidiyorum.  Unutmayın çocuk okuru olmayanın yetişkin okuru olmaz’ demişti. Ülkemize,  gençlerimize,  çocuklarımıza yaptığı büyük katkı önünde saygıyla,  hürmetle,  minnetle eğiliyoruz. Bu parkla birlikte adının ilelebet yaşamasını istiyoruz” dedi.

 

Yaşanabilir kentler hedefimiz

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Büyükşehir Belediyesi önderliğinde kentin doğru gelişmesi için çalıştıklarını kaydederek, “Doların yeşili için değil, doğanın yeşilinden çocukların faydalanması için çalışıyoruz. Şehirlerin yaşanmaz hale dönüştürülmesi vizyonsa, biz öyle bir vizyona sahip değiliz.  Biz kentlerin yaşanabilir olması için çaba sarf ediyoruz.  Siz ’15 bin kişilik stat yapacağım’ diyorsanız;  biz ’30 bin kişilik yapacağım ve  spor kompleksleriyle yapacağım’  diyen bir başkanı, Aziz Kocaoğlu’nu alkışlayacağız. Karşıyaka’ya 7 bin oturma kapasiteli stat yapmak isteyenleri değil!” şeklinde konuştu.

 

Çok mutluyuz

Muzaffer İzgü’nün oğlu Ahmet Şahin İzgü ise törende yaptığı konuşmada, Mustafa Kemal Atatürk’ün dünyada ilk kez çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesinde, Cumhuriyetin 10. yılında doğan Muzaffer İzgü adına açılan parktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek şunları söyledi:

Bu haber ilgini çekebilir ->  Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!

“Babam çok okudu; çok çalıştı. Aydın,  düşünen,  Atatürk ilke ve devrimlerinin yılmaz savunucusu nesiller yetişmesi için çocuklar için durmadan yazdı. Adını taşıyan bu güzel park,  Sayın Başkanımız Aziz Kocaoğlu’nun ona çok büyük hediyesi oldu. Muzaffer İzgü’nün adı, bu parkta oynayan, okuyan, düşünen çocuklarla birlikte sonsuza kadar yaşayacak.”

Adanalılar Derneği Başkanı Arif Kayakşu da, Adanalı olan yazar Muzaffer İzgü’nün parka adının verilmesinden dolayı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na bir teşekkür plaketi verdi.

 

Çocuklara kitap dağıtıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, açılış törenine gelen çocuklara Muzaffer İzgü’nün 500 kitabını dağıtıldı. Gerçekleştirilen okuma atölyelerinde ise yazar Bekir Yurdakul ve Eşref Karadağ  çocuklara İzgü’nün eserlerini okudu.

Yalı Mahallesi’nde hizmete açılan Muzaffer İzgü Parkı’na 242 ağaç ve 8 bin adet çalı grubu dikildi. 2 adet yeni nesil çocuk parkıyla renklendirilen alanın ortasında bin 300 metrekarelik özel yansıma havuzu oluşturuldu. Doğayı örnek alarak yapılan havuzun içer isinde bulunan doğal taşlar ise mekana canlılık kattı. Sadelikten yana tasarımıyla dikkat çeken Muzaffer İzgü Parkı, İzmirlilerin “stresten kaçış noktası” olacak. Çimler üzerinde kurulan gösteri alanı ise renkli aktivitelere ev sahipliği yapacak.

 

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.