Çocuklar Orhan Kemal’i oğlundan dinlediler

Çocuklar Orhan Kemal’i oğlundan dinlediler
  • 23 Şubat 2017 11:26

Karabağlar Belediyesi tarafından düzenlen “Çocuklar Yazarlarla Buluşuyor” etkinliği devam ediyor. Etkinlik kapsamında Bozyaka Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Yazar Orhan Kemal Çocuklarla Buluşuyor” adlı söyleşide, Türk edebiyatının unutulmaz ismi Orhan Kemal’i, oğlu Işık Öğütçü anlattı.  

 

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun da katıldığı söyleşi öncesinde  çocuklar, coşkulu bir şekilde İzmir Marşı’nı söylediler. Ardından kısa bir açılış konuşması yapan Başkan Selvitopu, Orhan Kemal gibi yazarların Türk toplumuna hizmet etmeye çalıştığını söyledi. Selvitopu, “Yaptıkları tüm çalışmalar bu güzel ülkemiz içindi. Fedakârca, inanarak ülkemiz için güzel şeyler yapmaya gayret ettiler. Bizler de onlara minnet borçluyuz. Özellikle bugün de ülkemizde böylesi değerlere ihtiyacımız var. Hiçbir çıkar, menfaat göz etmeden, ülkesini seven, ülkesine değer katmaya çalışan insanlara ihtiyacımız var. Geleceğimiz olan siz çocuklar da bu bilinçle yetişmeye gayret etmelisiniz.” dedi. 

Çocukluk anılarıanlattı 

Moderatörlüğünü gazeteci-yazar Mazlum Vesek’in yaptığı söyleşide Işık Öğütçü çocuklara, babası Orhan Kemal’i, çocukluk anıları üzerinden anlatmaya özen gösterdi.Orhan Kemal’in hapisteyken ailesine gönderdiği bir mektupta, kendisine yönelik yazdığı satırları da çocuklarla paylaştı. Öğütçü, “Babamın hayatında o dönem yoksulluk önemli yer kaplıyordu. Hapiste yattığı zaman bize yazdığı bir mektubunda özellikle bana birkaç satır yazmış ve ‘Işık üzülmesin, çıkınca O’na bisiklet alacağım” demişti. Çıkınca o bisikleti aldı ama ancak üç yıl sonra alabildi” dedi. 

İnci’nin Maceraları’nı imzaladı 

Öğütçü’nün konuşmasının ardından, Mazlum Vesek, Orhan Kemal ve ailesinin bazı fotoğraflarının hikâyesini anlattı. 

Söyleşi sonrasında yazar Işık Öğütçü etrafını saran çocuklar için, Orhan Kemal’in “İnci’nin Maceraları” adlı kitabını imzaladı. 

Bu haber ilgini çekebilir ->  Saime Bucaklıoğlu ulaşım projelerini açıkladı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.