Cittaslow Genel Başkanı Seferihisar’da

Cittaslow Genel Başkanı Seferihisar’da
  • 11 Nisan 2018 11:24

Cittaslow (Sakin Şehir) Uluslararası Genel Başkanı Stefano Pisani ve Genel Sekreteri Pier Giorgio Olivetti, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti koordinasyon toplantısı için Türkiye’nin Cittaslow Başkenti Seferihisar’a geldi.  Türkiye Cittaslow Koordinatörü, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda, Başkan Soyer’in KKTC koordinatörlüğü de yapmasına karar verildi.

10 Nisan Salı günü Seferihisar’da gerçekleşen toplantıya Cittaslow Genel Başkanı Stefano Pisani, Genel Sekreter Pier Giorgio Oliveti, Cittaslow Türkiye Koordinatörü Tunç Soyer’in yanı sıra Lefke Belediyesi Başkanı Aziz Kaya, Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli, Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Katip Demir katıldı. Toplantıda Cittaslow felsefesinin nasıl geliştirilmesi gerektiği üzerinde duruldu aynı zamanda turizm ve tarım ile ilgili yeni projeler konuşuldu.  Yerel yönetimler olarak şehir planlaması ve sosyal anlamda ne gibi uygulamaların yapılabileceği tartışıldı.

Genel Başkan Pisani, Kuzey Kıbrıs ağının güçlenmesi gerektiğini anlattı ve bu gerçekleşene kadar, Türkiye Koordinatörü Tunç Soyer’in  , KKTC koordinatörlüğünü üstlenmesine karar verildiğini açıkladı.  Başkan Soyer böylelikle Genel Başkan Yardımcısı olarak, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Koordinatörlüğü’nü birlikte yürütecek.

 

Cittaslow nedir: Tüketim odaklı hayatın insanlara mutluluk ve huzur getirmediği, insanların farklı bir yaşam biçimi aramaları kentsel boyutta Cittaslow hareketini ortaya çıkarmıştır. Cittaslow felsefesi yaşamın, yaşamaktan zevk alınacak bir hızda yaşanmasını savunmaktadır. Cittaslow hareketi, insanların birbirleriyle iletişim kurabilecekleri, sosyalleşebilecekleri, kendine yeten, sürdürülebilir, el sanatlarına, doğasına, gelenek ve göreneklerine sahip çıkan ama aynı zamanda alt yapı sorunları olmayan, yenilenebilir enerji kaynakları kullanan, teknolojinin kolaylıklarından yararlanan kentlerin gerçekçi bir alternatif olacağı hedefiyle yola çıkmıştır.

Üye kentler TÜRKİYE: Seferihisar, Akyaka, Eğirdir, Gökçeada, Gerze, Göynük, Halfeti, Mudurnu, Perşembe, Şavşat, Taraklı, Uzundere, Vize, Yalvaç, Yenipazar

Üye kentler KKTC: Lefke, Mehmetçik, Yeniboğaziçi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  İrfan Önal, emeklilerimizin yanında olacağız!
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.