Çiğli’deki Karışıklık Bitmiyor

Çiğli’deki Karışıklık Bitmiyor
  • 12 Şubat 2016 09:48
Çiğli CHP İlçe Başkanının dört meclis üyesini disiplin kuruluna yollamaya çalışması ve bu toplantının medyaya yansımasından sonra ihale medya ya kaldı…
Geçtiğimiz gün grup kararına uymadıkları gerekçesi ile dört meclis üyesini disiplin kuruluna göndermek için yönetim kurulunu olağanüstü toplantıya çağıran ve meclis üyelerini disiplin kuruluna gönderemeyen ve toplantıda sert muhalefet ile karşılaşan Başkan Mertoğlu, birlik beraberlik mesajı verdi. Mertoğlu’nun bu açıklaması Çiğli kamuoyunda şaşkınlık yarattı. Kendi partisi içinde kavga olduğu gerekçesi ile disiplin mekanizmasını harekete geçiren başkan Mertoğlu’nun “Birlik beraberliğe her zamandan daha çok ihtiyaç duyduğumuz şu dönemde, basında yönetim kurulumuz hakkında bilgimiz dışında yapılan “asparagas haberleri” doğru bulmuyoruz ve kabul etmiyoruz. Bu anlamda parti üyelerimizin de üye sorumluluğu ve bilinci ile hareket etmesini önemle rica ediyoruz.” açıklaması tam anlamı ile skandal bir açıklama olarak değerlendirildi.
KONU GENEL MERKEZE İLETİLECEK
Öte yandan CHP Çiğli İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu’nun dört meclis üyesini disiplin kurluna verme çabasından sonra Çiğli kamuoyunda ise İlçe Başkanı Mertoğlu’nun Belediye Başkanı Hasan Arslan’ın talimatlarını gerçekleştirdiği iddia ediliyor.
Çiğli’de kanaat önderlerinin örgütün kendi özgür iradesi ile hareket etmesi gerektiği ve Belediye Başkanı Hasan Arslan’ın ilçe üzerinde elini çekmesi gerektiğini yolunda İl Başkanı Alaattin Yüksel ile görüşmeye gidecekleri ve ardından konuyu genel merkeze iletecekleri ifade ediliyor.
SAVUNMA YAPMADILAR 
Disipline sevki istenen Erkan Tuncer, Yusuf Çoban, Süleyman Karadağ ve Mustafa Avdan ilçe binasına savunma yapmaya geldi. İlçe Başkanı Mertoğlu ve kurulan üç kişilik komisyonla meclis üyeleri arasındaki görüşmede tansiyon yükseldi. Mertoğlu ve komisyon meclis üyelerinden sözlü savunma yapmalarını istedi. Meclis üyeleri ise sözlü savunmanın yanında yazılı savunma da vermek istedi. Meclis üyeleri yazılı savunmalarının daha sonra ilçe yönetimine sunulmasını istedi. Mertoğlu ve komisyonun bu talebe ret cevabı vermesi üzerine meclis üyeleri savunma yapmadan ilçe binasından ayrıldı.
İLÇE BAŞKANINA SORULAR
1- Parti içinde yapılan tartışmaların ardından Belediye Başkanı ile meclis üyeleri arasında ara bulmak yerine neden Disiplin mekanizmasını işlettiniz? 2- Sokak sokak çalışacağınız ifade ediyorsunuz, Belediye’den çıkarak ne zaman sokaklarda dolaşacaksınız? 3- Yönetim kurulu toplantısında sizin gibi düşünmeyen ilçe yöneticilerinizi de disipline vermeyi düşünüyor musunuz? 4- Belediye Başkanı Hasan Arslan’ın grup toplantısında vereceği kararı doğru bulmayarak, uymayan meclis üyelerini disiplin kuruluna verdiğinize göre acaba aynı uygulamayı sizin gibi düşünmeyen yönetim kurulu üyelerine uygulamayı düşünüyor musunuz?
Bu haber ilgini çekebilir ->  “Çocukların aydınlık zihinleri rehberimiz olacak”
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.