Çiğli’de Kavgalar Bitmek Bilmiyor

Çiğli’de Kavgalar Bitmek Bilmiyor
  • 10 Eylül 2016 12:32

Gizem Çetinkol – Gazete Ege/ 2014 yerel seçimlerinden sonra başkanlık koltuğuna oturan Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, göreve geldiği günden bu yana agresif tavırları, belediyede yaşanan yolsuzluk iddiaları ve eş, dost, akrabalarına belediye de iş vermesiyle gündemden düşmedi.

Bu iddialara bir yenisi de geçtiğimiz gün eklendi. İddialara göre Başkan Arslan, İlçe yöneticisi Dursun Ali Kazar’a hakaretlerde bulundu.

Tartışmanın konusu ise geçtiğimiz günlerde Çiğli Spor’a  verilen yemeğe kimlerin katılacağı tartışması oldu. Chp Çiğli İlçe Örgütünün Whatsapp grubunda Çiğli Belediye sporun yemeğine temsili olarak, ilçe örgütü yönetimi adına Zeynel Mertoğlu, Kadın Kolları adına Sema Kök ve Gençlik Kolları adına Baransel Güler’in katılacağı bildirildiği bunu üzerine Baransel Güler’in  “yönetici arkadaşlarımız gelecek mi? keşke onlarda gelseydi”, dediği paylaşımının altına yorum yapan ilçe yöneticisi Dursun Ali Kazar ‘da “keşke yönetim gelseydi  “yönetime sahip çıkacağız, sonuna kadar arkandayım” diye yazdığı iddia edildi.

Whatsapp grubunda yapılan bu görüşmenin Hasan Arslan’a gösterildiği ve bunun üzerine Hasan Arslan’ın Cumhuriyet Meydanı’nda Dursun Ali Kazar’ı yanına çağırarak  “gelsene sen buraya” dediği ve bunun üzerine Dursun Ali Kazar’ın Arslan’ın yanına gittiği “sen nasıl Baransel’in yorumuna destek verirsin? Dediği bunun üzerine ben CHP İlçe Yöneticisiyim tabiî ki Gençlik kollarımıza destek çıkacağım dediği ve bunun üzerine Hasan Arslan’ın: “sen nasıl yorum yaparsın yöneticiliği fazla abartma ne yöneticisi?” dediği ve yaşanan tartışma arasına partililerin girerek müdahale ettiği iddia edildi.

Başkan Arslan yerel seçimlerin hemen sonrasında ise o zamanın CHP İlçe Başkanı Nihat Gültekin’e de hakaretler savurmuş ve başkan Gültekin açıklama yaparak yaşananları şöyle dile getirmişti;

“ Mevcut Çiğli Belediye Başkanı, Çiğli ilçemizi düşürmek için 11 tane ilce yöneticimden istifa için imza almıştır. Bu imzaların karşılığında, yöneticilerimizin oğlunu-kızını-eşini işe yerleştirme ve mevcut çalışan yönetici arkadaşlarımı da işten çıkartma ile tehdit edip insanların yaşama mücadelesi için en büyük varlığı olan ekmekleri ile oyun oynanmıştır. Cumhuriyet Halk Partisi’nin emektar ve cefakar örgütleri bu muameleyi hak etmemiştir.  Bizim örgütlerimizin bir fiyatı ya da bir beklentisi olduğu düşüncesi tüm örgütlerimize hakarettir. Bizler yıllardır iktidar olmamış partimizi hiç bir beklentimiz olmaksızın destekledik ve destekleyeceğiz. Yerel seçimlerle İzmir’de yaşanan mağlubiyetin faturası İl Başkanlığının suçudur. Halkın ve örgütün düşünceleri hiçe sayılmış birilerinin adamları desteklenmiştir Hal böyle olunca sonuç ortadadır. İzmir’de 8 ilce kaybedilmiştir ve bunun faturası Çiğli basta olmak üzere ilçe belediyelere çıkarılamaz. Sorumlular bellidir ve gereği yapılmalıdır. Çiğli Belediyesi çalışanlarına sen kimin adamısın gibi sorular sorarak adamcılık yapan belediye başkanı bununla da yetinmeyip ilçe yönetimine adeta baskı uygulamıştır. Parti yönetiminden gereğini yapmasını rica ediyor ve bu çirkinlikleri bozuk düzeni halkımla paylaşıyorum. Seçim surecinde tarafıma “İtlik yapma lan bu geminin kaptanı benim” diyen. Bir belediye başkan adayından bu hareketleri görmek beni açıkçası şaşırtmadı!”

Bu haber ilgini çekebilir ->  Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!

Öte yandan örgüt yöneticilerine sürekli hakarette bulunduğu iddia edilen Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan’ın, kendini partinin üstünde görüyormuş tavırları parti tabanı ve Genel Merkez çevrelerinde de büyük tepki çekiyor.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. Yalan rüzgarları dedi ki:

    Gizem çetinkol senin kadar yalan haber sevdalısı bir haberci görmedik.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.