‘Çiğli İmamı’ için çok özel sorgu ekibi!

‘Çiğli İmamı’ için çok özel sorgu ekibi!
  • 28 Temmuz 2016 10:35

Marmaris’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kaldığı otele saldırı düzenleyen askerlerden yakalanan 7’sinin, götürüldükleri Muğla Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ndeki işlemleri devam ediyor.

Cemaatin, “Çiğli Ana Jet Üssü imamı” olarak bilinen “paşa” lakaplı MAK Tim Komutanı Astsubay Zekeriya Kuzu’nun sorgusu ise henüz yapılmadı.

Kuzu’nun sorgusu için Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı’ndan özel sorgu ekibinin gelmesi bekleniyor. Sorgu sonrası FETÖ’nün TSK yapılanmasının çözüleceği belirtiliyor.

KOMUTA BİNBAŞI SEYMEN’DE

Suikast girişimine yönelik detaylar da ortaya çıkıyor. Özel Kuvvetler’de uzun yıllar eğitim aldıktan sonra başka birliklere dağıtılmış olan darbe yanlısı timi, Binbaşı Şükrü Seymen’in kurduğu ortaya çıktı.

Halen kaçak olan timin yanında bulunan ve onlara komuta eden Seymen’in özelliklerini ve cemaatle ilişkilerini çok iyi bildiği firari timin üyelerini, bizzat kendisinin belirleyip topladığı öğrenildi.

ARAMA EKİPLERİNE UYARI

Bu bilgiler doğrultusunda operasyona katılan tüm ekipler, çatışma olasılığına karşı uyarıldı.

“TERÖR OPERASYONU SANDIK”

MAK timi üyesi darbeci askerler ifadelerinde, terör operasyonuna çıkıldığını sandıklarını öne sürdü.

“SİLAH KULLANILMADI”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kaldığı otele yönelik saldırıda kesinlikle silah kullanmadıklarını iddia eden darbeciler, ormanlık alanda ele geçirilen silahlara yapılacak balistik inceleme ile bunun ortaya çıkacağını söyledi.

TSK DEPOSUNDAN ALINDI, İLK KEZ KULLANILDI

Suikast girişiminde kullanılan silahların nereden temin edildiği de belli oldu. Ele geçirilen silahların TSK’ya ait aynı depodan alındığı ve ilk kez otel saldırısında kullanıldığı, yetkililerce ifade edildi. (ntv)

Bu haber ilgini çekebilir ->  Füruzan ve Yılmaz Karakoyunlu İzmir’de anılıyor
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.