CHP’nin İzmir adayını açıklayacağı PM’nin tarihi belli oldu!

CHP’nin İzmir adayını açıklayacağı PM’nin tarihi belli oldu!
  • 11 Ocak 2019 16:43

CHP Genel Merkezi’nin İzmir Büyükşehir ve ilçe adaylarını gündeme almaması kentteki heyecanı artırdı. Genel merkez kaynaklarından edinilen bilgiye göre CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu bir değişiklik olmazsa kurmaylarıyla hafta sonu İzmir’i ele alacak. Eğer yetişirse aday 16 Ocak Çarşamba günü saat 14.00’da toplanacak Parti Meclisi’nde oylamaya sunulacak.

CHP’de İzmir adayını belirlemek için düğmeye basılıyor.  CHP genel merkezi Ankara, İstanbul, Bursa, Antalya gibi Büyükşehir adayları kamuoyuna açıklarken İzmir adayını sona bırakmıştı.  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, son yaptığı açıklamada İzmir adayını önümüzdeki PM’de belirleyebileceklerini söylemişti.

MİLLETVEKİLLERİ OLMASIN DİYE BİR ŞEY YOK
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Milletvekilleri Büyükşehir’e aday olmasın” sözüyle genel bir çerçeve çizdiği ve istisnai durumlarda vekillerin aday gösterildiği, her il gibi İzmir için de bunun geçerli olduğu kaydedildi.

ÖNE ÇIKAN İSİMLER
Parti kulislerinde Büyükşehir adaylığı için Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Milletvekilleri Tuncay Özkan ve Murat Bakan isimleri öne çıktı.

BAZI İLÇELER AÇIKLANABİLİR
Öte yandan önümüzdeki PM’de CHP’de olmayan bazı belediye başkanlarının açıklanabileceği ifade edildi. İzmir’de Menderes, Selçuk, Aliağa, Kınık, Kiraz, Ödemiş, Kemalpaşa ve Torbalı ilçeleri AK Parti ve MHP’li başkanlar tarafından yönetiliyor.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Genç tasarımcılara ödüllerini Başkan Cemil Tugay verdi
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.