CHP’li kadınlar ‘Hayır’ için köy köy geziyor

CHP’li kadınlar ‘Hayır’ için köy köy geziyor
  • 25 Şubat 2017 11:52

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Kadın Kolları, 16 Nisan’da yapılacak Anayasa Referandumu için saha çalışmalarına hızlı başladı. Etkili bir programla vatandaşa ‘neden Hayır’ diyeceklerini anlatan CHP’li kadınlar, çalışmalara yerel seçimlerde CHP’nin kaybettiği ilçelerden başladı. İlk gün Aliağa, ardından Selçuk’ta yürütülen çalışmalara CHP Kadın Kolları Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi Perihan Yardımcı ile İzmir’in kalbi Konak’ın seçilmiş ilk kadın Belediye Başkanı Sema Pekdaş da destek verdi. ‘Hayır’ için alana inen Başkan Pekdaş, kadın kolları üyeleriyle birlikte köy köy gezdi.

İKİ GÜNLÜK ÇIKARMA

Çalışmaların ilk gününe CHP Aliağa İlçe Örgütü’nü ziyaret ederek başlayan Pekdaş ve beraberindeki kadın kolları üyeleri, daha sonra ev ev gezerek referandumda ‘Hayır’ için destek istedi. İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı öncülüğünde kapıları çalan CHP’li kadınlar, Hakkari’de şehit düşen Yüzbaşı Özgür Çevik’in anne ve babasını da evlerinde ziyaret etti. Aliağa gezisinde köyleri de unutmayan kadın kolları üyeleri, İlçe Başkanı Özcan Durmaz ile birlikte 80 haneli Kapukaya Köyü’nü de ziyaret etti. Bütünşehir yasasıyla mahalle statüsü alan köyde vatandaşlarla  biraraya gelen Pekdaş, hem hal ve hatırlarını sordu hem de Anayasa değişikliliğinin getireceği sorunları anlattı.

‘HAYIR’I KADINLAR DİYECEK

Referandum çalışmalarında Başkan Pekdaş ve beraberindekilerin ikinci durağı Selçuk oldu. MYK Üyesi Perihan Yardımcı’nın da eşlik ettiği gezide ilk olarak CHP İlçe Başkanlığı’nda partili kadınlarla biraraya gelindi. Burada referandum süreciyle ilgili değerlendirilmelerde bulunuldu.  CHP Selçuk İlçe Başkanı Hasan Uysal 16 Nisan’da yapılacak oylamada ‘Hayır’ çıkacağına inandıklarını söyledi. Uysal, “Bu seçimi kadınlarımız kazanacak. Mücadelemizde yolumuz açık olsun. Umut dolu günleri sizlerin öncülüğünde yaşatacağız” dedi. İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı da, “Hayır oyunu en yüksek oranda çıkarmak için çalışıyoruz. İzmir’de çıkacak her bir Hayır oyu Türkiye’ye yansıyacaktır. Bizler elimizden geleni yapacağız. Biliyoruz ki, oylamada her hangi bir aksi sonuç çıkarsa bu kadınlara vuracak. Bunun yaşanmaması için var gücümüzle çalışacağız” diye konuştu.

EL ELE KOL KOLA BAŞARACAĞIZ

Referandum sürecinde kadınlara büyük görev düştüğünü belirten Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, “Bu çalışmaların bize iyi geleceğine inanıyorum. Birlikte çalışmanın şevkini yaşıyoruz. Hemşehrilerimizle görüşüyor, onlara neden hayır dediğimizi anlatıyoruz. Görüştüğümüz vatandaşların heyecanı bizlere de geçti. Biz birbirimize iyi geliyoruz. Birlikte ürettiğimiz işlerden mutlu oluyoruz. Biz birbirimize ne kadar iyi gelirsek bu Türkiye’ye yansıyacak. Bu enerji hepimizde var. Dalga dalga bu enerjinin yayılma zamanı. Biz kadınlar el ele kol kola çok şey başarıyor, iyi işler üretiyoruz. Bu işi de biz yapabiliriz. Gücümüzün farkına vararak çalışacak ve ‘Hayır’lı bir sonuç alacağız” dedi. Pekdaş ve beraberindekiler daha sonra Selçuk’un Belevi ve Havutçulu mahallerini gezerek, vatandaşlara Hayır’ı anlattı.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Filiz Ceritoğlu Sengel: Benim Hedefim Efes Selçuk!
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.