CHP’li Çam’dan Adalet İsyanı

CHP’li Çam’dan Adalet İsyanı
  • 7 Şubat 2016 12:54

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin 2015 bilançosunu değerlendirdi. AİHM raporunun ülkemiz için kabul edilemez olduğunu belirten Çam, ülkemizin adaletsizlikte Avrupa şampiyonluğuna oynadığını ve bu kötü derecesiyle Erdoğan ve AKP’sinin gurur duyabileceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, bir yandan adeta haddini aşarcasına en küçük muhalefete dahi olmadık hakaretler yağdırıp, davalar açarken hiç çekinmeden ‘Ben diktatör olsaydım siz bunları söyleyemezdiniz’ diyerek kendisini aklamaya çalıştığını öne süren CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, “Buradan bir kez daha soruyorum, sen diktatör değilsen AİHM’in hak ihlalleri ile dolu 2015 raporu kimin karnesidir? Ben söyleyeyim; bu karne ancak ve ancak faşist bir diktatörün karnesi olabilir” dedi.

Bu raporu hazırlayanlar Türkiye’nin muhalefet partileri, ‘Bu suça ortak olmayacağız’ diyen akademisyenler, bir televizyon programında ‘çocuklar ölmesin’ diyen Ayşe öğretmen ya da MİT’in silah taşıyan tırlarını haber yaptığı için hapse attığınız gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül olmadığını belirten Çam, “Bu raporu hazırlyanlar, Türkiye’nin üyesi olmaya çalıştığı AB’nin bağımsız ve uluslararası saygınlığı olan bir yargı kurumudur’’ diye konuştu.

2016 TABLOSU DHA KARANLIK 
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi 2015 raporunu açıkladı. Rapora göre “hakkında en fazla dava başvurusu bulunan üçüncü ülke Türkiye” ve 87 karar ile hakkında en fazla karar açıklanan ülke olmuştur. AİHM geçtiğimiz yıl 28 davada ifade özgürlüğünün ihlaline hükmetti. Bu ihlal kararlarının üçte birinden fazlası Türkiye’den. Biz yargı siyasallaştı ve de AKP’nin toplumu sindirmek için kullandığı bir silaha dönüştü, adil yargılanma diye bir şey kalmadı derken; ‘Bunlar muhalefetin sözcüleri’ diye geçiştiriliyor. AİHM raporuna karşı nasıl bir savunma ortaya koyacaklar merak ediyorum. Bu raporda ortaya çıkan tablo inanılmaz. Adil yargılanma hakkının ihlali dahil, kötü muamele yani işkence ile ilgili şikayetler hakkında yeterli soruşturma yürütmeme ve bireylerin özgürlük ve güvenlik hakkının ihlali gibi çok önemli birçok alanda kararlar yer almakta. Türkiye, yaşam hakkının ihlaline bağlı yeterli soruşturma yapmamaktan 13, kötü muameleden ise 11 ceza almıştır’’ diyen Çam, ülkemizde daha pek çok insanın adaletsizlikle mağdur edilmesine karşın AİHM’ne başvurmadığı dikkate alındığında bu istatistiklerin gerçeğin yalnızca bir parçasını oluşturduğunu ve önümüzdeki yıl daha karanlık bir tabloyla karşılaşacağımızı belirtti.

Bu haber ilgini çekebilir ->  İzmirliler gönül rahatlığıyla teleferik keyfi sürecek

Sözlerine siyasi bir fıkrayla devam eden Çam, Ülkemizden bir orta Avrupa ülkesini ziyarete giden resmi heyet, orada Denizcilik Bakanlığının bulunduğunu öğrenince şaşırırlar ve ‘Sizde deniz yok?’ diye sorarlar. Aldıkları cevap çok çarpıcı ve ibret vericidir: sizde de Adalet Bakanlığı var!’’

Ülkemizde geçmiş dönemlerde de adalet anlayışının hep sorunlu ve sıkıntılı olduğunu vurgulayan Musa Çam, AKP döneminde ise artık adaletin kırıntısının dahi kalmadığına vurgu yaptı.

BEDELLER ÖDEMEYİ GÖZE ALARAK… 
Çam açıklamasında “Sizin yönetiminize karşı gelenler ağır bedeller ödemeyi, işinden atılmayı, haksız tutuklanmayı göze alarak seslerini yükseltiyorlar. Tüm baskı ve terör uygulamanıza rağmen bizi susturamayacaksınız. Başta aydınlarımız, gazetecilerimiz olmak üzere halkımızı teslim alamayacaksınız’’. diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.