Chp’den flaş genelge açıklaması

Chp’den flaş genelge açıklaması
  • 10 Ekim 2018 16:57

CHP Genel Merkezi tarafından partinin il ve ilçe başkanlarına gönderilen genelgede, parti üyesi olmayan aday adaylarının durumuna açıklık getirildi.

CHP Genel Sekreteri Akif Hamzaçebi ve Örgütlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı imzalı genelgede, daha önce yayınlanan genelgeye göre, 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak, Yerel Yönetimler Seçimine ilişkin, aday adaylık başvuru tarihleri ve koşullarının belirtildiği vurgulandı. Genelgede, “Ancak, yerel yönetimler seçimine ilişkin, aday adaylığı başvurusunda bulunan kişilerden ‘Parti üyesi olmayanların’ müracaatları ile ilgili bazı tereddütlerin yaşandığı” ifade edildi.

Parti Tüzüğü’nün 6. maddesinin 1. fıkrasında “Partiye üye olmak isteyen kişinin Nüfus Hizmetleri Kanununda Tanımlanan Adres Kayıt Sistemi’nde (AKS) bağlı bulunduğu ilçe başkanlığına ya da İlçenin bağlı olduğu İl Başkanlığına doğrudan başvurur.” dendiğinin hatırlatıldığı genelgede şu ifadelere yer verildi:

“Bu nedenle, il ve ilçe başkanlıklarına aday adaylık müracaatı için başvuran kişilerden, üyelik kaydı olmayanların seçilme haklarını kullanabilmeleri için aday adaylığı müracaatlarının başkanlığınızca kabul edilmesi gerekmektedir. Ayrıca üye kayıtlarının yapılabilmesi için de eksiksiz doldurulan Üye Kayıt Başvuru Belgelerinin bir üst yazı ile Genel Merkeze gönderilmesi hususunda gereğini önemle rica ederiz.”

Chp'den flaş genelge açıklaması

CHP GENEL MERKEZI, IL VE ILCE BASKANLIKLARINA, PARTI UYESI OLMAYANLAR ICIN UYARILARDA BULUNDU. ORGUTLERE GONDERILEN YAZIDA, PARTI UYESI OLMAYANLARIN MURACATLARINDA, BAZI TEREDDUTLERIN YASANDIGI BELIRTILEREK, UYELIK KAYDI OLMAYANLARIN, SECILME HAKLARINI KULLANMASI GEREKTIGINE ISARET EDILEREK, ADAY ADAYLIK MURACATLARININ, IL VE ILCE BASKANLIKLARINCA KABUL EDILMESI ISTENDI.

 

Bu haber ilgini çekebilir ->  İzmirliler gönül rahatlığıyla teleferik keyfi sürecek
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.