CHP’den AK Partiye Ziyaret

CHP’den AK Partiye Ziyaret
  • 27 Temmuz 2016 13:05

Gizem Çetinkol – Gazete Ege/CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel ve yönetiminden,  AK Parti İl Başkan Bülent Delican’a dostluk ziyareti. Aralık ayında gerçekleşen kongre sonrası CHP’ye ziyarete giden AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican’a iadeyi ziyarete giden CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel birlik ve beraberlik mesajı verdi. Daha önce gelmek istediklerini ancak gündemin çok yoğun olduğunu ardından da darbe girişimin gerçekleşmesiyle fırsat bulamadıklarını kaydetti. Yüksel aynı zamanda darbe girişimine AK Parti kadar şaşırmadıklarını, öngörülü bir parti olduklarını da söyledi.

Ziyarette konuşan CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, “Siyasette daha yapıcı bir dilin oluşturulmasında mutabakatlarımız vardı. İadeyi ziyarete geliriz demiştik gündem çok yoğundu arkasından olağanüstü bir durum oldu bugüne kadar kaldı. Öncelikle iadeyi ziyaret ancak Türkiye’nin içinde bulunduğu durumda göz önün de bulundurarak bu görüşmelerin olumlu olacağını düşünüyorum. Siyaseti işe yarar hale getirmek ve kentine, ülkesine daha verimli bir hizmet aşamasına getirmek için çalışmalıyız. 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimin de başta tabi ki ilk hedef hükümetti ancak bütün ülkenin geleceğine karşı yapılan bir hamledir. Parlamenter demokrasiye karşı yapılmış bir darbedir. Türkiye’nin siyasi tarihinde TBMM’nin bombalanması ilk defa başımıza geliyor. Hep beraber bu darbeye karşı çıktık. O gece demokrasiye sahip çıkmada, Türkiye tam bir birlik içindeydi” diye konuştu.

“ŞEHİTLERİN AİLELERİNE SAHİP ÇIKILMALI”

15 Temmuz darbe girişimin de ikiyüz’ün üzerinde demokrasi şehidi verildiğinin altını çizen Başkan Yüksel, “demokrasi şehitlerine öncelikle Allahtan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum, elbette anıtları olacaktır ama asıl önemli olan geride kalan ailelerine de sahip çıkılması” dedi.

“ELEŞTİRİLERİMİZ DE HAKLI ÇIKTIK”

AK Parti’ye bu güne kadar yaptıkları eleştirilerde haklı olduklarını hatırlatan CHP İzmir İL Başkanı Alaattin Yüksel,  “15 Temmuz darbe girişimi öncesi hükümete tabi ki ciddi eleştirilerimiz vardı. Ancak bu darbe planları ortaya çıktıkça eleştirilerin önemli olduğu ortaya çıkıyor tüm siyasi partilerin özeleştiri yapması gerekiyor. Bu darbe girişimine elbette ki şaşırdık ancak sizler kadar değil, öngörülü bir partiyiz. Gün demokrasiye sahip çıkma parlamenter sisteme sahip çıkma zamanı, bu örgütlerin ortaya çıkarılması konusunda hızlı davranılması gerek, aynı zamanda dikkatlide davranılmalı kurunun yanında yaşta yanmamalı bu örgüt çökertilmeli kurumlar temizlenmeli. Kapatılan üniversiteler, okullar var benim yönetim kurulumda bile kapatılan üniversitelerde okuyan öğrenciler var o üniversitede okuyan öğrencilerde mağdur edilmemeli. Yargıtay tamamen boşaltıldı. Yeni yapılanmada parlamentonun pasifleştirilmeden, devre dışı bırakılmadan Türkiye’nin daha sağlam temellere oturtulmasını diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Sığacık’ta yat limanı protestosu

CHP'den AK Partiye Ziyaret

CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel’in ardından konuşan AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, İzmir’in hoşgörü kenti olduğunun altını çizdi. Başkan Delican , “Türkiye demokrasi tarihi açısından önemli bir dönemden geçiyoruz, hoşgörü bu kentin tarihinde var İzmir her zaman demokrasinin kalesi, kurtuluşun tarihi olmuş bir kent, Cumhuriyetin temellerine sahip çıkan bir kenttir. Sizin İzmir’de, bizimde Türkiye’de iktidar olmamız ve birlik olmamız bu açıdan da çok daha önemli halkımız bu durumu izliyor. Yarın herhangi bir sebepten siyaseti bıraktığımızda selamlaşa bilecek diyaloglarımız  var. Başkanımızla geçtiğimiz günlerde buluştuk oturduk çayımızı kahvemizi içtik, fikir alışverişinde bulunduk.  Hatta Başkanımız meydanlar önemlidir biz zamanında bu meydanlarda çok çalıştık şimdi siz yapıyorsunuz dedi. Biz demokrasimize sahip çıkıyoruz. Bu millet Çanakkale’de çok büyük sınavlar verdi tüm dünyanın taktirini toplamış bir milletten bahsediyoruz” dedi.

“KILIÇDAROĞLU’NUN DESTEK VERMESİ ÇOK HOŞTU”

Siyasi partilerin bugünlerde birlik ve beraberlik içinde olmasının önemine değinen Başkan Delican, “CHP, MHP ve Parlamentonun ortak bildiri yayınlaması çok önemliydi. Sayın Kılıçdaroğlu’nun daha ilk günden mikrofon uzatıldığında birlik mesajı vermesi gerçekten güzeldi. Siyasette eleştiri çok önemli birbirimiz eleştireceğiz ki açıklarımızı görebilelim iktidar partisi olarak yapıcı eleştirilere her zaman açığız” diye konuştu.

 

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.