Chp İzmir’de ne yapacak?

Chp İzmir’de ne yapacak?
  • 17 Ocak 2019 17:14

 

CNNTÜRK Ankara temsilcisi Dicle Canova canlı yayında önemli kulis bilgileri verdi. Canova CHP’nin İzmir adayı ile ilgili dün Aziz Kocaoğlu’nun yaptığı açıklamanın ardından yaşanan gelişmeleri aktardı.

Kaynaklar İzmir adayının dün açıklanmamasında Kocaoğlu‘nun çıkışının bir etkisi olmadığı görüşünde. Henüz adayın netleşmediği Kılıçdaroğlu’nun bir karar vermediği belirtilerek karar mekanizmasına giren isimler üzerinden birinin tercih edileceğini vurguluyor yani Tunç Soyer, Tuncay Özkan, Abdül Batur, Murat Bakan, Kamil Okyay Sındır gibi… Ancak yapılan son anketlerden birine CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel‘in de isminin eklendiği ve Tuncay Özkan ile başa baş bir sonuç çıktığını öğrendim.

Bu noktada Özgür Özel’e adaylığı düşünüp düşünmediği de soruldu. Dışarıdan sevilen bir isim formülünün devreye sokulması gündeme geldi. Özgür Özel’in gönüllü olmadığı belirtilirken parti grubundaki eğilimin de adayın milletvekilleri arasından tercih edilmemesi yönünde olduğu belirtiliyor. Bu noktada ilçe belediye başkanlarından birinin aday gösterilmesi yönünde karar verilirse Tunç Soyer isminin bir adım öne çıktığı da vurgulanıyor Genel Merkez kaynakları Kılıçdaroğlu’nun şu aşamada herhangibir isim üzerinde ısrarcı olmadığı bazı kriterleri ve İzmir içi dengeleri gözeterek karar vereceğini belirtiyor. Süreci derli toplu yürütecek iyi bir yöneticilik sergileyebilecek bir isim diye de bu kriterler özetleniyor İzmir adayının 30 ocak’tan önce belli olması bekleniyor.

CHP Genel Merkezi’ndeki yaklaşım Aziz Kocaoğlu’nun aday gösterilmeyeceği yönünde ekim ayında bırakacağını açıkladıktan sonra kendisine hizmetleri için teşekkür edildiği vurgulanarak “Bu teşekkürümüz geçerli” mesajı veriliyor. Yani  CHP Genel Merkezi’nin İzmir için düşündüğü isimler arasında Aziz Kocaoğlu yok, peki Kocaoğlu seçime bağımsız aday olarak girebilir mi? Bu soruya da Genel Merkez kaynakları “Kendi kararı ama bedeli ağır olur” yorumunu yapıyor. Hem kendine hem partiye zarar verir bu da kolay kolay göze alınabilecek bir sorumluluk değil değerlendirmeleri var.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Aybüke’den yaşıtlarına Menemen Oyun Köyü çağrısı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.