CHP İzmir’de gergin pazar

CHP İzmir’de gergin pazar
  • 10 Aralık 2017 15:13

CHP İzmir’de kongre süreci 8 ilçeyle devam ediyor. Kongrelerde en gergin gün yaşanıyor.

Buca ve Karşıyaka’da çok hareketli dakikalar yaşanıyor.

Buca’da Kasım Akdağ’ı destekleyen Oktay Gökdemir’in Belediye Başkanı Levent Piriştina’yla ilgili taraf iddiasından sonra salonda arbede yaşandı.

İkinci arbede ise eski ilçe başkanı Bektaş Gül’ün oğlu Ulaş Gül’ün konuşması sırasında yaşandı. Çıkan arbedede Meclis üyesi Serkan Kalmaz’ın Zaman Suyer’e yumruk attığı öğrenildi.

Karşıyaka’da gergin

Serdar Koç’a destek veren Karşıyaka Belediyesi Eski Başkanı Türsen’in konuşması salonda tansiyonu yükseltti.

Önseçim mesajları veren Türsen, konuşmasının sonunda mevcut ilçe başkanı Yıldırım ve yönetime soru dordu. Türsen konuşmasında “CHP müsanip görülenlerin değil, seçilenlerin demokrasisinde olmalı. Üyelerimizin seçme seçilme hakkına müdahale ettirmeyiz. CHP’de bağımlı yönetimlere izin vermeyiz. Karşıyaka’da üye sayımızda artış yok. Sosyal medya hesaplarını beğenen, yorum yapan sayısı fiyaskodur! Kadın ve gençlik kotalarına yazacak isim bulamıyoruz. Falanın eşini, kızını delege yazarak büyüyemeyiz. CHP’de kral çıplak! Partinin militanlığa ihtiyacı var… Parti sizin ve küçük olmayacak. Parti büyük ve örgütün olacak. CHP 3 oka sıkıştırıldı. Şimdi devletçilik, devrimcilik ve halkçılık zamanı… Şimdi örgüte hesap sorma değil örgüte hesap verme zamanıdır. Bunları geçemem, geçemeyiz. Liderimiz Mustafa Kemal Atatürk diyor ki, her CHP’li için geçerlidir, ‘Özgürlük ve bağımsızlık bizim karakterimizdir.’ Sayın İlçe Başkanım, ilçe yöneticilerimiz, işlerini güçlerinizi bıraktınız, ailelerinizden uzak çalıştınız, çalıştınız ama bir şeyleri de sormamıza izin verin. Kongrenin özgür yapıldığı kanısında değilim. Üyelerden delege seçilmeden önce imza toplandı mı? Üyelerden önceden imza toplandı mı? Özellikle işçi arkadaşlarımıza turuncu listeyi getir dediniz mi demediniz mi…” ifadelerini kullandı.

Türsen’in ilçe başkanı ve yönetimine yönelik sözleri tansiyonu yükseltti. Gruplar karşılıklı birbirlerini yuhaladı.

İlçe Başkanı Yıldırım “Bunları neye istinaden soruyorsun” diyerek kürsüye doğru yürümek istedi. Rakibi Koç’un Yıldırım’ı tuttuğu görüldü.

AKPINAR DELEGEYLE TARTIŞTI
Karşıyaka Belediye Başkanı Akpınar, Türsen’in sözleri sonrası arkasında oturan delegelerle tartıştı. Araya meclis üyeleri girdi. Akpınar sinirlenirken kürsüye mevcut yönetime destek veren Karşıyaka Eski Belediye Başkanı Durak çıktı.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Genç tasarımcılara ödüllerini Başkan Cemil Tugay verdi
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.