Chp İzmir’de aday bolluğu

Chp İzmir’de aday bolluğu
  • 11 Ekim 2018 14:59

Gazete Ege \ Selcan Şerifaki

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun 1 Ekim’de ‘tamam’ kararı almasının ardından boşalacak o koltuğa oturmak için talipler de çoğaldı. Hemen hemen tüm siyasetçiler o koltuğa oturabilmek için açıklamalar yapıyor. Hal böyle olunca da o koltuk için aday bolluğu da yaşanması kaçınılmaz oldu.

Genel Merkezin İzmir’deki 4 isimle ilgili anket çalışması yürüttüğü bilinirken, gönlünden büyükşehir belediye başkanlığı geçenler talip olduklarını dile getirdi. Başkan adaylarından bazıları gizlice bu çalışmaları yürütürken, bazıları ise, çoktan saha çalışmalarına başladı. Gazete Ege, İzmir’e talip büyükşehir adaylarını ve açıklamalarını sizler için derledi:

Chp İzmir milletvekili Atilla Sertel:  “Tek başıma karar alma mekanizması içinde değilim. Ben insanlarımıza sorarım. Sonrasında Kemal Bey’e giderim, ‘sizin düşünceniz nedir?’ derim. Halkımız, üyemiz uygun görür de nasip olursa bu kente hizmet etmekten çok mutlu olurum”

Chp İzmir milletvekili Tacettin Bayır “Görev verilirse hayır demem”

Chp İzmir milletvekili Kamil Okyay Sındır:  “Baskı ve teveccüh var. Aday değilim demiyorum. Süreci izliyorum”

Chp İzmir Milletvekili Murat Bakan:  İsminin büyükşehir belediye başkanlığı için telaffuz edilmesi İzmirli her yurttaşa onur verir. Buna layık görülüyor olmak bana da onur verir…

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ:  “Vallahi bizim ne düşündüğümüzden ziyade halkımız ne düşünüyor?  Genel Başkanımız, Genel Merkez ne düşünüyor? Önemli olan o şu anda.  Biz görev insanıyız görev verirlerse, oturur konuşuruz. Eğer bizim ile yol yürünecekse, bizimle sonuç alınacaksa, bizle seçimden sonra eğer başarı aranıyorsa o kriterleri konuşuruz. Eğer değerlendirirlerse, kendi başımıza değerlendiririz.  Bütün ilçelerde Allah’a şükür bir karşılığımız olduğu söyleniyor. Sevenimiz oluşmuş. Demek ki insan biriktirmişiz. Mutluluk verici bir olay.”

Karşıyaka eski belediye başkanı Cevat Durak: “Partililik ve liyakat yönünden bakıldığında kendimi bu işi yapabilecek kapasitede görüyorum. Yılların partilisiyim. 10 yıllık belediye başkanlığı tecrübem var. Partiye yakışan ve partiyi sürükleyebilecek İzmir’e yakışan konumunda olduğumu görüyorum”

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer:  Bütün CHP’li belediye başkanlarının, CHP’ye gönül vermiş insanların, herkesin büyük bir aşkla ve şevkle yapacağı bir görev olur. Bu nedenle mutlaka talibi çok olur. Ben yıllardır bekliyorum. Olabilir de, olmayabilir de. Biz vazifemizi yapmaya devam edeceğiz. Ama genel merkez adaya karar verecek. Nasıl değerlendirirlerse onları bekleyeceği

Bu haber ilgini çekebilir ->  Herkes Bornova’da yaşamak isteyecek

Narlıdere Belediye başkanı Abdül Batur (Konuyla ilgili hiç açıklama yapmadı ama büyükşehir belediye başkanlığı için Chp lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüğü biliniyor)

Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya:  Eğer Aziz Bey yokum derse ve genel merkez düşün derse Büyükşehir adaylığını düşünürüm

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç Büyükşehir’e aday olunmaz, aday gösterilir. Futbol sadece futbol değildir diye bir söz var ya… İzmir de artık sadece İzmir değil. İzmir simge bir kent. Tüm Türkiye’nin gözü üzerinde. İzmir’den tüm Türkiye’ye bir model, bir umut yaratacağız. Genel Merkezimiz de bunun farkında. Çok yönlü düşüneceklerdir ve doğru kararı vereceklerdir”

Parti Meclisi Üyesi Erdal Aksünger (İzmir büyükşehir adaylığı için nabız yoklayan isimlerden. Konuyla ilgili Chp Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşecek)

Chp İzmir eski milletvekili Musa Çam:  Aziz Bey’in vedasından sonra bana ‘aday ol’ dediler. Düşündüm, taşındım bu talebi karşılamak gerekiyor.  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olmayı düşünüyorum. Aday belirleme yöntemi belli olmadığı için çekincelerim ve rahatsızlıklarım var. Yöntem belli olsaydı ‘adayım’ derdim. Fikrimi netleştirip 19’una kadar kesin kararımı vereceğim.

Chp Çat Belediye başkanı Arif Hikmet Kılıç (Erzurum) Çat gibi makus talihine yenik düşmüş bir Anadolu ilçesini nasıl şahlandırdıysam ve bu ilçeyi Doğu’nun incisi haline nasıl getirdiysem, verin bana İzmir’i; Dünya markası bir şehir nasıl yapılır, kendi gözlerinizle görün! Bu dediğimi yaparım

Öte yandan Genel Merkez’de  şu anda İzmir büyükşehir adaylığı için Tunç Soyer ve Kamil Okyay Sındır’ın arasında bir karar verileceği söylentileri dolaşmaya başladı.

Büyükşehir koltuğu için adı geçen ve genel merkeze görev için hazır olduğu mesajı veren isimlerin sayısı ise, gün geçtikçe artıyor. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’da bu isimlerin arasına katıldı.

Önümüzdeki süreçte Aralık sonu ya da Ocak başında açıklanması beklenen İzmir Büyükşehir adayında son karar CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun olacak.

 

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.