Chp İzmir adaylarını tanıttı

Chp İzmir adaylarını tanıttı
  • 17 Şubat 2019 13:53

Gazete Ege \ Selcan Şerifaki

Chp İzmir İl Başkanlığı’nın düzenlediği Chp İzmir aday tanıtım toplantısı Chp Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla İzmir Halkapınar Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. 12.50’de salona giren Chp Lideri parti teşkilatı tarafından ayakta alkışlarla karşılandı. Aday tanıtım toplantısında Chp İzmir milletvekilleri, ilçe başkanları ve belediye başkan adayları tam kadro bulunurken, İyi Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar’da hazır bulundu.

Chp İzmir adaylarını tanıttı
Zeybek gösterisiyle başlayan aday tanıtım toplantısının ilk konuşmasını İzmir İl Başkanı Deniz Yücel yaptı.

Yücel: “Cumhuriyetin Kalesi demokrasinin ve hoşgörünün başkenti İzmir’e hoşgeldiniz Genel Başkanım. Biz adaylarımıza sadece Chp adayı demiyoruz. Biz İzmir’in belediye baskan adayları diyoruz. Biz ithal edilen isimlerle sizin karşısınıza çıkmıyoruz. Belediye başkanlarımızın her biri birbirinde ndeğerli. İzmir duruşuna İzmir kültürüne sahip. İzmir duruşu ne demek, aydın, demokrat, Atatürk sevdalısı olmaktır İzmir duruşu, yüzünü batıya dönmektir. Burada kuvaai milliye ruhu Kubilay’ın kahramanlığı vardır. Atatürk’ün adını mücevher taşına yazmıştır. Kadınlar özgür dolaşır, bu kentin sokaklarında, gençlerimizin muhalif görüşü vardır. Bizde cumhuriyete demokrasiye adanmış insanlarla İzmir’den Türkiye’ye umut olmak için yola çıktık. İzmir’e hakkettiğini vermeyen ve her fırsatta İzmir’i cezalandırmaya çalışan Akp iktidarına inat 22 belediyemizle Aziz Kocaoğlu İzmir’e hizmet etti. Akp’nin tüm engellemerine karşı hizmetleriyle Türkiye’ye örnek oldu. Akp iktidarının söz verip yapmadığı yerli ulaşımda İzmir’i 180 km demir ağlarla ördü. Akp’ye rağmen tarıma önem veren kooperatifleri destekleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı yerelde nasıl kalkınılacağını Türkiye’ye göstermiştir” ifadelerini kullandı.

30+1 ile İzmir’de tulum çıkaracağız
Yücel: “Toplumcu belediyenin en güzel örneğidir tanzim satışdır. Ancak onun başkenti İzmir onunda mimarı Chp’li belediyelerdir. Tansaş’ı kuran İzmir belediyesi’dir. Amerikayı yeniden keşfendenlerin İzmir’i takip etmeleri gerekmektedir. İzmirliler, biz hizmet yarışındayız. Kendimizle yarışıyoruz. Bizim temelimizde insan var. İnsan odaklı yapıyoruz. Yurttaş haklarını koruyoruz. Biz CHPliyiz. Bundan gurur ve onur duyuyoruz. Ancak halka hizmet kutsaldır. Orada parti ayrımı yapmayız. Rozetlerimizi çıkarıırız. Hangi inanıştan hangi partiden olursa olsun bütün vatandaşlarımızı kucaklaşırız. 30+1 ile İzmir’de tulum çıkaracağız. Yorulmadan çalışacağız. Tüm Türkiye’de Mart’ın sonu bahar olsun diyorum” diye konuştu.

Chp İzmir adaylarını tanıttı

Kılıçdaroğlu: İzmirlilere teşekkür ediyorum

Yücel’in ardından kürsüye çıkan Kılıçdaroğlu, “Öncelikle şunu ifade edeyim İzmir milletvekili olarak bana bu onuru yaşattığınız için İzmirlilere teşekkür ediyorum. İzmir, Türkiye’nin gözbebeği bir kent. Demokrasinin uygarlığın kalesi. 8 bin 500 yıllık bir tarihi bağrında taşıyan kent. Onun için buradan vekil olmanın onurunu ve gururunu yaşıyorum. Victor Hugo demiştir ki, İzmir prensestir. Biz martın sonu bahardır derken Victor Hugo’nun söylediğini tekrarlamış oluyoruz. Tüm Türkiye’de insanlar huzur içinde yaşamalı ve bahar, demokrasi gelmeli” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  ‘Heyecanla çalışıyoruz’

Aziz Kocaoğlu’na övgü
Kılıçdaroğlu, Aziz Kocaoğlu’nu övgüler yağdırarak, şu ifalerini kullandı: “Ayağa kalkarak lütfen Aziz Kocaoğlu’nu alkışlayın, İzmir’e büyük hizmetleri oldu. 397 yıl hapis ile yargılandı. Diz çökmedi boyun eğmedi. Baskılara rağmen İzmirlilere hizmet etti. Hayatını İzmir’e adadı ve İzmirlilere hizmet etti. İktidarın yapamadığı metoryu kararlılıkla yaptı. Dolayısıyla Aziz Kocaoğlu sadece bir belediye başkanı değil, inançlı ve kararlı bir mücadele insanıdır. Biz yerel yönetimlerle ilgili huzurlu kent dedik, halka hesap vermek dedik. Bu 12 maddeyi bir araya getirdiğimizde Aziz Kocaoğlu’nun bir araya getirdiği maddelerdir. İzmir’i önemsiyoruz. İzmirlileri önemsiyoruz. İzmir bütün Türkiye’ye örnek olması lazım.”

Chp İzmir adaylarını tanıttı

“Aziz Kocaoğlu’ndan ders alın”
İzmir İktisat Kongresi’nde Atatürk’ün konuşmasından alıntılara yer veren Kılıçdaroğlu, ” Kentsel dönüşüm nasıl yapılır İstanbula Ankara’ya bakın tam bir beceriksizler. Herkes perişan. Aynı şeyi İzmir’de hayata geçirdi. Kentsel dönüşümde ev sahibi olacak insanlara şu söz verildi: “Sizin garantiniz İzmir Büyükşehir olacak” Kentsel ve kırsal arasındaki ilişkiye örnek vereceğim. Dünya Bankası’nın düzenlediği konferansı. Bağımsız kentler konferasında. İzmir Büyükşehir Belediyesi var. Tanzim Satış 1970’lerde kaldı. 2019’da tarımdaki yenilikleri öğrenmek istiyorsanız, geleceksiniz ondan ders alacaksınız. O size herşeyi anlatacak” şeklinde konuştu.

Zeybekci’ye ithal aday göndermesi 

Chp Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Ak Parti adayı Nihat Zeybekçi ile ilgili görüşlerini de bu sözlerle dile getirdi: “Dışarıdan ithal aday getirdiler. İthal adayla devasa İzmir yönetilir mi? Yönetilemez. İzmir’i yönetecek kişinini İzmir kültürene sahip olması, İzmir’in tarihine ve kültürel dokusuna sahip çıkması lazım. Dolasıyla bizi eleştiriyorlar. Sandıkta bütün seçmenlerle ittifak yaptık. Ak Partili kardeşlerime de sesleniyorum. Huzur içinde yaşanan kentler inşa edeceğiz. Herkes huzur içinde kentinde yaşasın. Mutlu yaşayan huzurlu yaşayan kentler inşa edeceğiz. Chp yönetiminde hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Belediye başkan adaylarımıza daha önceki yaşanan kaideleri başarıları sürdürmeleri gerekiyor. Kişilerle değil hizmet bu başarılarla olur. Güzel günler göreceğiz.”

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının ardından Chp İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer yeni şarkısı ile sahneye çıktı. Daha sonra diğer ilçe belediye başkan adayları alfabetik sıraya göre sahneye davet edildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.