CHP, hakaretin peşini bırakmadı

CHP, hakaretin peşini bırakmadı
  • 26 Nisan 2017 11:38

16 Nisan Referandumu öncesinde kendisine ait sosyal medya hesabından, Cumhuriyet Halk Partisi’ne hakaretler içeren bir mesaj yayınlayan, Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kiraz hakkında, İzmir 1.Bölge İdare Dava Dairesi soruşturma izni verilmesine karar verdi. 

Anayasa Değişikliği hakkındaki referandum öncesinde, İzmir’in Bergama ilçesi Milli Eğitim Müdürü Nuri Kiraz’ın, Devlet memuru olduğu halde sosyal medya hesabından yayınladığı mesajda, CHP’ye hakarete varan eleştirilerde bulunması CHP’nin tepkisini çekmişti. 

MAHKEME SORUŞTURULSUN DEDİ. 

CHP Genel Merkezi adına CHP İzmir İl Sekreteri Avukat Birgül Değirmenci tarafından hazırlanan dilekçeyle,  Bergama Milli Eğitim Müdürü Kiraz hakkında soruşturma başlatılması ve disiplin işlemi başlatılması için başvuruda bulunulmuş, Bergama Kaymakamlığı ise Kiraz hakkında soruşturma izni vermemişti. 

Soruşturma izini verilmesi için konuyu İzmir Bölge İdare Mahkemesine taşıyan CHP’nin başvurusunu görüşen, İzmir Bölge İdare Mahkemesi 1.İdare Dava Dairesi, CHP’yi haklı bularak, Bergama Milli Eğitim Müdürü Nuri Kiraz hakkında  Bergama Kaymakamlığının soruşturma izini vermemesi kararının kaldırılmasına ve soruşturma izini verilerek, dosyanın 4483 sayılı yasanın 11.maddesi gereğince Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmesine karar verdi. 

CHP’YE GÖNÜL VEREN MİLYONLARIN HAKKINI SAVUNUYORUZ 

Kararın sevindirici olduğunu dile getiren CHP İzmir İl Sekreteri Birgül Değirmenci “Karar bizim haklılığımızı, Kaymakamlığın taraflı davrandığını ortaya koymakta, ancak hadsizlik yaparak partimize hakaret eden bu şahıs gerekli cezayı almadan, adalet yerini bulmuş olmayacaktır” dedi. Değirmenci şunları söyledi. 

Bergama’ da yaşanan bu olay, 16 Nisan referandumu öncesi devletin taraflılığını, devlet makamlarının nasıl liyakatten uzak bir şekilde dağıtıldığının göstergesidir. Bu karar, açık açık partimize hakaret eden, kamu görevini kötüye kullanan, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, CHP’ye üye olan ve oy veren milyonlarca kişiye hakaret anlamına gelen bu açıklamalara rağmen Milli Eğitim Müdürü soruşturma izini vermeyen Bergama Kaymakamlığına rağmen, mahkemenin verdiği adaletli bir karardır Devlet memurlarının bir parti, kişi ve zümrenin yararını bir davranışta bulunamazlar. Bu yasalarla belirlenmiş ve dışına çıkan memurlar için yaptırım ve cezalar net bir şekilde ifade edilmiştir. CHP olarak başlattığımız hukuk mücadelesinde Bölge 1.İdare Dava Dairesinin aldığı hakkaniyetli karardan dolayı mutluyuz. Ancak, devlet memurluğuyla bağdaşmayan hareketlerde ve ifadelerde bulunan milli eğitim müdürü gereken cezayı alıncaya kadar bu hukuk mücadelesini bırakmayacağız. 

Bu haber ilgini çekebilir ->  MALİ HİZMET KALİTESİNDE YÜKSELİŞ: FİLİZ BAŞKAN MALİ TABLOYU AÇIKLADI

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.