Büyükpark’a gelenler Merkür geçişini görebilecek

Büyükpark’a gelenler Merkür geçişini görebilecek
  • 2 Mayıs 2016 10:48

Yılın en önemli gökyüzü olaylarından biri olarak adlandırılan 9 Mayıs Pazartesi günü gerçekleşecek Merkür’ün güneşin önünden geçişi Bornova Büyükpark’ta gözlenebilecek. Bornova Belediyesi ile Ege Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü işbirliğiyle Büyük Park’ta düzenlenecek ücretsiz etkinlikte 100 yılda sadece 13 kez gerçekleşen bu olayı izleme imkanı sunulacak. Özel teleskopların kullanılacağı etkinliğe çocuklar kadar yetişkinlerin de yoğun ilgi göstermesi bekleniyor. Bornova Belediyesi ayrıca, 10-13 Mayıs 2016 tarihleri arasında “Parkta Bilim Var!” konsepti ile bilim şenliği  de gerçekleştirecek. Büyükpark’taki etkinlikte; Atölye çalışmaları, bilim şovları, oyunlar ve daha birçok etkinlik, seminer ve sergiler çocuklarla buluşacak.

Bornova Belediyesi, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza pozitif bilimleri sevdirmek ve onların bilgi dünyalarını daha da genişletmek amacıyla düzenlediği bilim etkinliklerine devam ediyor.

Büyükpark’a gelenler Merkür geçişini görebilecek

9 Mayıs ‘ta yılın gökyüzü olayı olarak adlandırılan ve ülkemizden de izlenebilecek Merkür gezegeninin güneş önünden geçişi, Bornova Belediyesi ile Ege Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü işbirliğiyle Büyük Park’ta 13:00 – 18:00 saatleri arasında düzenlenecek etkinlikle gözlemlenecek.

Çocukların yanı sıra yetişkinlerden de yoğun ilgi görmesi beklenen gözlem etkinliği için Bornova Belediyesi Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi uzman ekibi ile Astronomi ve Uzay Bilimleri bölümü öğrencileri astronomi, gök olaylarıyla ilgili bilgilendirmelerde bulunacak.

Büyükpark’a gelenler Merkür geçişini görebilecek

“Parkta Bilim Var!”

Bornova Belediyesi çocukların bilime olan ilgilerini artırmak ve yeni bilgiler öğrenerek bilimin eğlenceli dünyasını keşfetmelerini sağlamak için “Temiz Enerji, Temiz Çevre” temasıyla geçen yıl gerçekleştirdiği bilim şenliğiyle TÜBİTAK’tan hibe desteği almıştı. Türkiye genelinde 100 proje arasında ilk 25’e kalmayı başaran proje bu yıl yine TÜBİTAK desteğiyle gerçekleştirilecek. “Parkta Bilim Var!” konseptiyle 10-13 Mayıs 2016 tarihleri arasında Büyük Park içerisinde düzenlenecek bilim şenliğinde  57 farklı etkinlik çocuklarla buluşacak. Bilim şenliğinde çocuklar eğlenceli bir o kadar da öğretici zaman geçirecekleri atölye çalışmaları, bilim şovları, bilim oyunları, drama içerikli etkinlikler, seminerler ve sergilerle buluşacak.

Büyükpark’a gelenler Merkür geçişini görebilecek

Çocuklara yönelik projelerin öncelikleri arasında yer aldığını belirten Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Çocuklarımızın eğitimine büyük önem veriyoruz. Mevlana Toplum ve Bilim Merkezimizde her yıl binlerce çocuğumuza bilim eğitimi veriyoruz. Geçen yıl düzenlediğimiz bilim şenliğimiz büyük ilgi gördü. Bu yıl da 10 Mayıs’ta bilim şenliğimizi düzenliyoruz. Ayrıca Merkür’ün güneş önünden geçişini de Bornavalılara izleteceğiz. Başta çocuklarımız olmak üzere herkesi etkinliklerimize katılmaya davet ediyorum” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Önal sözünü tuttu, Binler Bayraklı’ya akın etti

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.