Büyük bir özlemle bitmeyen dostlukla…

Büyük bir özlemle bitmeyen dostlukla…
  • 21 Kasım 2017 12:51

Gazetemiz Genel Koordinatörü Can Suphandağlı, aramızdan ayrılışının birinci yılında lokma hayrıyla anıldı. Dostları, Ege Telgraf Gazetesi’nde O’nun için bir araya geldi

Gazetemiz Genel Koordinatörü Can Suphandağlı, ölümünün birinci yılında ailesi ve dostları tarafından anıldı. Can Suphandağlı’nın eşi ve Genel Yayın Yönetmenimiz Aylin Suphandağlı, kızı Aycan Pazarlı, damadı Yiğit Pazarlı, gazetemiz İmtiyaz Sahibi Nurten Doğan, Suphandağlı’nın anısına Ege Telgraf gazetesinin önünde lokma döktürdü.

O’nsuz geçen bir yılın derin özlemini anlatan Aylin Suphandağlı, “Bugün ‘Can’ımızı kaybettiğimiz o gündeyiz. Canımızın aramızdan ayrılmasının üzerinden tam bir yıl geçti. Sanki hala yanımızda ve bir yerlerden eşine, kızına, oğluna, annesine, torunu Derin’e, evlatlarına ve tüm sevdiklerine gülümsüyor. Can, benim için çocukluğum, gençliğim demek. Hayatı birlikte paylaştık. Hem eşim hem de sırdaşım oldu. Her zaman dürüstlüğü, insancıl yanı ve bize olan sevgisiyle yanımızda oldu. Bugün onu hiç unutmayan dostları bizi yalnız bırakmadı. Hepimizin içinde onu kaybetmenin derin acısı ve burukluğu var. Onu gülümseyerek hatırlamalıyız. Çünkü o hep bizimle. Can, kiminin abisi, kiminin babası, kiminin kardeşiydi. Ama kısacası hepimizin hayatına dokunan ‘Can’ımızdı. Onu çok özlüyoruz. Ve özlemle anıyoruz” dedi.

Büyük bir özlemle bitmeyen dostlukla…

Ege Telgraf ailesini ziyaret eden Suphandağlı’nın dostları çok değerli bir insanı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşadıklarını belirterek şu ifadeleri kullandı:

Basın İlan Kurumu (BİK) İzmir Şube Müdürü Ömer Faruk Çakır: Ege Telgraf gazetesinin en iyi yöneticilerinden Can Bey’in ölümünün birinci sene devriyesiydi. Kendisine rahmet diliyoruz. İzmir medyası muhakkak böyle bir değeri arayacaktır. Ege Telgraf ailesine tekrar tekrar baş sağlığı diliyoruz. Ege Telgraf Gazetesi’ne yayın hayatında başarılar diliyorum.

İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Meclis Başkanı ve Ekonomist Bilal Doğan: Can Bey yakın bir dostumdu. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Çok iyi bir gazeteci ve çok iyi bir aile babasıydı. Kaybından dolayı çok büyük bir üzüntü duyduğumu ifade etmek istiyorum. Birçok gazeteci Ege Telgraf ailesinde yetişti. Kendisi de bu anlamda çok başarılı işler yapan bir kardeşimizdi. Özellikle basın dünyası için bir kayıptı. Ailesine sabır diliyorum.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Dilek Gappi: İzmir basınında uzun yıllar boyunca saygıyla anılmayı başardı. Bizim meslekte saygı çok önemlidir. Hem üretken olabilmeyi, hem insancıl olmayı hem de çalışanları ve arkadaşlarıyla dost olabilmeyi gösterir. Gerçekten Can Bey, bizler için çok farklı bir insandı. Her şeyden önce mesleki anlamda ve genel sorunlar hakkında dertleşebildiğiniz, dürüst ama her şeyden önce meraklı ve bu merakını insanlarla paylaşarak gidermeyi seven bir yanı vardı. O açıdan benim için İzmir basınının her zaman unutulmaz isimlerinden biri olacaktır.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Vatandaş istedi, Başkan Önal talimat verdi

Gazeteci, Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Kavaklı: Can Bey’i, Sezer Bey ve Aylin Hanım’dan çok sonra tanıdım. Ortak noktalarımızın çok olduğunu gördük. Hatta doğum tarihimiz bile aynı. Her konuda sözünde durdu, dürüst davrandı. Dürüst davranmadığı tek konu dünyayı terk etmek oldu. Benimle dünyaya gelen birinin doğal koşullarda benimle beraber gitmesi gerekirdi. Gazetecilik açısından, ‘Asıl mesleğim gazetecilik değil, ben mühendisim’ dese de birçok gazeteciyi cebinden çıkarabilecek bilgiye sahipti. Gazetecilik meslek örgütlerinin yapmadığı, birçok konuda öne atılıp bu meslek için bir şeyler yapma çabası içindeydi. O konuda birlikte çalışmalarımız oldu, sonuçlar da alındı. Yeri doldurulamayacak bir kayıp. Hayatını bu mesleğe adamış olan ve iyi bir dostumuzu kaybetmiş olmanın büyük üzüntüsü içerisindeyim. Allah demek ki onu bizden daha çok sevdi ve daha erken aldı yanına. İnşallah nurlar içerisinde yatıyordur. Sabri Suphandağlı da çok büyük bir değerdi. O da onun çizgisini devam ettiriyordu. Onun bıraktıklarını burada devam edeceğine inanıyorum. İzmir ve Türk basını için büyük bir kayıp.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Murat Atilla: Can’la arkadaşlığımız maalesef çok uzun yıllara dayanmıyor. Kendisini geç tanıdım ama tanıdıktan sonra çok kısa sürede çok iyi dost olduk. Kendine nevi şahsına münhasır derler eskiler; öyle bir kişilikti. Dost canlısı, meslekle ilgili çok güzel fikirleri vardı. Onunla oturur, uzun uzun sohbetler ederdik. Sohbetlerini özlüyorum.

Yenigün Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ömer Dinçer: Böyle değerli bir insanı bir yıl önce kaybettik. Ailesine sabır diliyorum. Hakikatten geleceğe çok farklı bakan bir insandı. Biz kendisiyle hem yurt içinde hem de yurt dışında bir arada bulunduk. İzmir değerli bir insanını kaybetti. Nur içinde yatsın. Ailesine sabır diliyorum ve her zaman destekçileri olduğumu beyan ederim.

Yeni Bakış Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Emin Varol: Sevilen ve sayılan çok sevdiğimiz, değer verdiğimiz insanlardan birisiydi. Kendisini erken kaybettik. Keşke aramızda olarak bu günleri görebilseydi. Ailesine ve tüm sevenlerine sabır diliyorum.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.