Buca’nın 11 bin pırlantası ve anneleri çok mutlu

Buca’nın 11 bin pırlantası ve anneleri çok mutlu
  • 14 Mart 2018 11:06

Buca Belediyesi’nin Buca’da yaşayan ev hanımı annelerin günlük yaşamlarını kolaylaştırıp, sosyal hayata katılımlarını sağlamak amacıyla 3-6 yaş arası çocuklarına günde 3 saat süreyle geçici bakım hizmeti verdiği Pırlanta Merkezleri Bucalıların akınına uğruyor. İlki 2014 yılında kapılarını açan ve sayıları kısa sürede 9’a ulaşan Pırlanta Merkezleri bugüne kadar 11 bin 74 çocuğa ücretsiz geçici bakım hizmeti verdi. Buca Belediyesi gelen yoğun talep doğrultusunda Pırlanta Merkezleri’nin sayısını yıl sonuna kadar 10’na yükseltmeyi planlıyor.

Buca Belediyesi hem çocukların hem de toplumun gelişmesinde en belirleyici nokta olan annelerin sosyal hayata katılımını arttıran projesi Pırlanta Merkezlerinde talep patlaması yaşanıyor. 3-6 yaş arası çocuklara günde 3’er saat ücretsiz geçici bakım hizmeti verilen Pırlanta Merkezlerini çocuklar kadar annelerde çok sevdi.

İlki 2014 yılında Şirinyer Kadın Aktivite Merkezi bünyesinde açılan ve gelen talep doğrultusunda sayıları her geçen gün artan Pırlanta Merkezleri’nden bugüne kadar 11 bin 74 minik pırlanta yararlandı.

Şirinyer, Gediz, Çamlıkule, Betontaş, Ufuk, Kozağaç, Yenigün, Bucakoop ve son olarak geçtiğimiz hafta Yeşilbağlar’da açılan Pırlanta Merkezleri Bucalı kadınların ve çocukların ufkunu genişletiyor. Çocukların gönüllerince gülüp eğlendiği, uzman öğretmenler eşliğinde verilen temel eğitimlerle geleceğe hazırlandığı merkezler, annelerin de kendilerine zaman ayırıp eğitimden spora, ticaretten siyasete kadar istedikleri alanda sosyalleşmesine olanak sağlıyor.

Türkiye’de hayata geçirilen örnek projeler arasında yer alan Pırlanta Merkezleri’ni kentin geneline yaymak için çalışmalarını sürdüren Buca Belediyesi, 2019 yılına kadar merkezlerine bir tane daha ekleyip sayılarını 10’na çıkarmayı hedefliyor.

 

Bu haber ilgini çekebilir ->  Tarım üretimi kooperatifle desteklenecek
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.