Buca’nın 10 bin çocuğu doğayla kucaklaşıyor

Buca’nın 10 bin çocuğu doğayla kucaklaşıyor
  • 14 Aralık 2018 12:10

10 bin çocuk toprakla buluşuyor
Buca’nın çocukları toprağa dokunarak doğayla iç içe büyüyor. Kentin simgesi olmasına rağmen yıllar içinde unutulmaya yüz tutan üzümü, kurduğu bağlarla yeniden canlandıran Buca Belediyesi, ilçedeki çocukları bu bağlarda doğayla buluşturuyor. Tohumdan Fideye Tarım Eğitimi projesi kapsamında, Buca Belediyesi Bağ Evi’nde düzenlenen eğitimlerde, 4, 5 ve 6. sınıf öğrencileri aldıkları teorik eğitimin ardından kendileri için hazırlanan özel stantlarda bitkilerini dikip yetiştiriyor. Buca Belediyesi, 2018-2019 eğitim öğretim yılı sonuna kadar 10 bin çocuğu doğayla kucaklaştırmayı hedefliyor.
Şehir hayatı her geçen gün çocukları topraktan uzaklaştırırken, Buca Belediyesi, ilçede yaşayan çocuklar doya doya toprakla oynasın, tarımı, üretimi öğrensin diye geliştirdiği ‘Tohumdan Fideye Tarım Eğitimi’ projesini sürdürüyor. Buca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle Kaynaklar’daki üzüm bağları içindeki Bağ Evi’nde verilen eğitimlerde küçük öğrenciler toprakla tanıştırıp tarımsal üretimin aşamalarını ve bağ kültürünü öğreniyor.
Her hafta salı, çarşamba ve perşembe günleri düzenlenen eğitimler iki aşamalı gerçekleştiriliyor. İlk aşamada Buca Belediyesi’nin ziraat mühendislerinden teorik eğitim alan çocuklar, daha sonra gübreyle harmanladıkları toprağı sebze ve meyve dikmeye hazır hale getiriyor. Ardından, küçükler üzüm bağları arasında kendileri için oluşturulan özel stantta büyük bir özen ve sevgiyle bitkilerini toprağa karıştırıyor. Daha sonra bitkilerine can suyu veren çocuklar, fideleri evlerine götürerek yaşadıkları mutluluğu aileleriyle paylaşıyor.
Proje kapsamında bugüne kadar ilçede yaşayan 4 bin 500 çocuğa eğitim verilirken, Buca Belediyesi 2018-2019 eğitim öğretim yılı sonuna kadar Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’nın “Buca’da tırnaklarına toprak kaçmamış çocuk kalmayacak” hayalini gerçeğe dönüştürerek, 10 bin çocuğu doğayla buluşturmayı hedefliyor.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Buca'da Doğaya ve Yeşile Yatırım Yapılacak
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.