Buca’da sessiz kalma eylemi

Buca’da sessiz kalma eylemi
  • 5 Temmuz 2018 22:04

Selcan Şerifaki \ Gazete Ege

Buca Belediye başkanı Levent Piriştina sosyal medya hesabından Bucalılara çağrıda bulundu. Başkan ve beraberindekiler ‘Çocuk istismarına ve cinayetlerine dur’demek için Buca Kent Konseyiyle birlikte yürüyüş gerçekleştirdi.

Başkan Piriştina, Bucalılarla Buca Belediyesi’ni önünde buluştu. Bucalıların büyük bir hassasiyetle destek verdiği yürüyüşte “sessiz kalma, suça ortak olma” sloganları atılarak, Piriştina, önderliğinde kalabalik Buca Kasaplar Meydanı’na yürüdü. Eyleme katılan vatandaşlar siyah giyindi.

Meydan’da Bucalılara seslenen Levent Piriştina, “Bizler ebeveynler olarak, acaba ne yapabiliriz? Yasalar, yöntemler ve başta eğitim. Eğitim çalışmalarımızı birazda bunları düşünerek yaptık. Bu çalışmalarımızın sebebi bunlara engel olmaktı. Çocukların gözlerinin içine bakmalıyız. Anneyiz, babayız, ebeveyniz. Hükümet kadar bize de iş düşüyor” diye konuştu.

Piriştina, anne babalara da uyarılar da bulundu:  “Hayat ne kadar zor olsa da bizlere de iş düşüyor. Çocuklarımıza ilgi göstermeliyiz. Böylece onların davranışlarındaki değişikliği rahatlıkla görebiliriz diye düşünüyorum”

Konuşmasının ardından Piriştina Buca Kent Konseyi’nin başlattığı çocuk bedenime dokunma! İmza kampanyasını başlattı.

Bu haber ilgini çekebilir ->  23 Nisan Karşıyaka’da coşkuyla kutlandı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.