Buca’da sanat yağmuru

Buca’da sanat yağmuru
  • 3 Aralık 2016 08:37

Buca, kültür ve sanatta dolu dolu bir Aralık ayına hazırlanıyor. Buca Belediyesi, yılın son ayında Bucalıları sanatın ve kültürün onlarca dalının benzersiz örnekleriyle buluşturmak için yoğun bir program oluşturdu. Birbirinden değerli konukların katılacağı söyleşiler, yurtdışından gelen tiyatro toplulukları, müzikaller ve muhteşem resitaller Buca’nın atmosferini sanatla dolduracak. Aralık ayında Buca 7 tiyatro, 6 sinema, 5 panel olmak üzere toplam 32 etkinliğe ev sahipliği yapacak. 

Buca’yı sanat ve kültürün başkenti yapmak için yola çıkan Buca Belediyesi, 2016 yılının son ayına zengin bir kültürel program sunuyor. İzmirlilerin her gününü dolu dolu geçirebileceği hatta gün içinde hangisine gideceğine karar vermekte zorlanacağı programlar Buca’nın çeşitli sahnelerinde perdelerini açacak. Aralık ayı kültür programına 7 tiyatro, 6 sinema filmi, 4 resital ve 5 panel olmak üzere toplam 32 etkinlik sığdıran Buca Belediyesi, Bucalıları neredeyse sanatın her dalına doyuracak.

Dünya Engelliler Günü dolayısıyla, Buca Belediyesi ve İZDESK’in desteğiyle Buca’nın tarihi ev ve sokaklarında çekimleri yapılan, Türkiye’de ilk defa ana kastı engelli oyunculardan oluşan ‘Adım Adım’ filmi 3-10 Aralık tarihlerinde Tarık Akan Gençlik Merkezi sinemalarında izleyicileriyle buluşacak.

Sahne sanatlarında klasik akımların dışına çıkıp yepyeni alternatif sunan sinematik müzikal anlatı ‘Kül Kızı’ Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi Konferans salonunda 5 Aralık’ta sahne alacak.

Birbirinden değerli siyasetçilerin Bucalılarla buluşacağı “Cumhuriyet Işığında Demokrasi Buluşmaları” başlıklı söyleşi dizilerinin ilki 6 Aralık’ta Buca Belediyesi Meclis Salonu’nda CHP İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil’in katılımıyla yapılacak.

Buca Belediyesi kültür etkinliklerinde zengin tiyatro programları da yer alıyor. Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi konferans salonunda 7 Aralık’ta Romanya tiyatro oyunu ‘Candide’, 8 Aralık’ta Yenikapı tiyatro oyunu Molıere Efendi, 9 Aralık’ta ise Geçiş Tiyatrosu’nun ‘Yad’ isimli oyunu sahnelenecek.

Buca Belediyesi’nin çocukları tiyatroyla tanıştırmak için projelendirdiği Çadır Tiyatrosu da Aralık ayı boyunca Buca’nın çeşitli mahallelerinde kurulacak.

Buca’nın tek sinemasının bulunduğu Tarık Akan Gençlik Merkezi’de birbirinden eşsiz sinema filmlerini Bucalıların beğenisine sunacak. Uçurtmayı Vurmasınlar, Emicem Hospital, Hesaplaşma, babalar ve Kızları ve Savva Küçük Savaşçı gösterime girecek filmler arasında yer alıyor.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Göztepe sakinlerinden Başkan Mutlu’ya sevgi seli
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.