Buca’da hayvanlar emin ellerde

Buca’da hayvanlar emin ellerde
  • 30 Aralık 2017 16:14

Buca Belediyesi bünyesinde kurduğu Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi ve Hayvan Ambulansı ile ilçe sınırları içerisinde yaşayan sokak hayvanlarına 7/24 hizmet verirken, sokak hayvanlarının tedavi, ilaçlama ve kısırlaştırma işlemlerini de düzenli olarak gerçekleştiriyor. 9 aylık süre içinde bin 458 sokak hayvanının tedavisini gerçekleştiren Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri,  709 hayvanı kısırlaştırıp aşılamasını yaptı. Ekipler ayrıca 225 sokak hayvanını sahiplendirip sıcak bir yuvaya kavuşturdu.

‘Bu dünya hepimizin’ bilinci ile hareket eden Buca Belediyesi sokak hayvanlarına da sahip çıkıyor. Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nde sokak hayvanlarının tedavi, ilaçlama ve kısırlaştırma işlemlerini düzenli olarak gerçekleştiren Buca Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, hasta, yaralı, trafik kazası geçirmiş veya travmalı sokak hayvanlarına anında müdahalede ediyor.

Bünyesinde bulunan tam donanımlı Hayvan Ambulansı ile sokak hayvanlarının 7/24 yardımına koşan ekipler, bu yıl 9 aylık süreç içinde Buca sokaklarında yaşayan 1458 sokak hayvanının tedavisini gerçekleştirdi. Vatandaşların ihbarları ile harekete geçen ekipler hasta sokak hayvanlarını yerlerinden alarak tedavi işlemini gerçekleştiriyor.

SAHİPLENDİRME SEFERBERLİĞİ

Teknolojik cihazlar ve uzman hekimler ile 9 aylık süreçte 709 sokak hayvanına kısırlaştırma işlemi yapan ekipler, hayvanların iç- dış parazit aşılamalarını da yaparak, sokaklarda sağlıklı yaşam sürmelerini sağladı. Bakımı ve aşıları tamamlanan sağlıklı can dostlarımıza sıcak ve güzel bir yuva kazandırma çalışmaları da yapan Müdürlük 9 ayda 225 sokak hayvanını sahiplendirdi. Müdürlük yetkilileri kış ayları yaklaşırken sokakların ağır koşullarında yaşam savaşı veren can dostlarını sahiplenmek isteyenler için 453 88 89 no’lu sahiplendirme irtibat hattını kurarak aracı oluyor.

Buca’da hayvanlar emin ellerde Buca’da hayvanlar emin ellerde Buca’da hayvanlar emin ellerde

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Balkan’dan ilk resmi ziyaret mezun olduğu üniversiteye
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.