Buca’da Engellilere ücretsiz servis

Buca’da Engellilere ücretsiz servis
  • 27 Eylül 2017 11:05

Buca Belediyesi, ilçede yaşayan engelli vatandaşların ulaşım sorununu ortadan kaldırıyor. Belediye, bünyesinde bulundurduğu 3 adet özel donanımlı araç ile engelli vatandaşların hastane, kamu kuruluşları veya toplu olarak düzenlenen gezilerde ulaşımlarını ücretsiz olarak sağlıyor. Mesai saatleri içinde randevu sistemi ile verilen hizmette engelli vatandaşlar evlerinden alınıyor, işleri bittiğinde de tekrar evlerine bırakılıyor.  

 

Engelli vatandaşlar için hayata geçirdiği projelerle dikkat çeken Buca Belediyesi, ilçede yaşayan engelli vatandaşların ulaşım sorununu da ortadan kaldırıyor. Belediye bünyesinde bulunan 3 adet özel donanımlı araç ile engelli vatandaşların hastane, kamu kuruluşları gibi ulaşım ihtiyaçları ücretsiz karşılanıyor. 

Engelli araçları ile zahmetsiz ve rahat bir ulaşım imkanına kavuşan vatandaşlar, ücretsiz olarak verilen hizmet sayesinde de taksi ve ambulans masraflarından da kurtuluyor.  

“EN BÜYÜK DERDİMİZE DERMAN OLDU” 

Engelli oğlu Mustafa’yı doktor kontrollerine ve spora götürmekte zorlanan Fadime Özkan Buca Belediyesi’nin ücretsiz ulaşım hizmetinden faydalanan engelli yakınlarından sadece biri…  Daha önceleri başkalarının yardımı olmadan bedensel engelli oğlunu hastaneye bile götürmekte zorlandığını, taksi veya ambulans taleplerinde ise yüksek ücretler ödemek zorunda kaydığını belirten Fadime Özkan, artık rahat ve ücretsiz ulaşıma kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.  

Hizmetten faydalanmak isteyen engelli vatandaşların, Şirinyer Engelliler Parkı Yetişkin Eğitim Merkezi’nin 452 52 74 numaralı hattını arayarak randevu alması yeterli. 

 

Bu haber ilgini çekebilir ->  “Kum saati işlemeye başladı.”
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.