Buca’da Çevre Mesaisi

Buca’da Çevre Mesaisi
  • 10 Şubat 2016 08:28

İlçede çevre bilinci oluşturulmasının yanında katı ve sıvı atıkların geri dönüşüme kazandırılması için yoğun mesai harcayan Buca Belediyesi, ilçe genelinde yürüttüğü bitkisel atık yağlar ve ambalaj atıkları toplamada ciddi rakamlara ulaştı.

Buca'da Çevre Mesaisi

Muhtarlıklar toplama merkezi oldu

Vatandaşların, bitkisel atık yağların çevreye verdiği zararlar konusunda duyarlılığını arttırmak için ilçedeki muhtarlıkları atık yağ toplama merkezine çevirerek, 5 litre atık yağı getiren vatandaşlara 1 litre deterjan hediyeli kampanyalar düzenleyen Buca Belediyesi 2014 yılı Nisan ayından bu yana yürüttüğü ‘Bitkisel Atık Yağ Toplama’ kampanyası ile 54 bin litre atık yağ toplama başarısı gösterdi.

Buca'da Çevre Mesaisi

İlçede katı, sıvı ve cam atıkların doğaya verdiği zararlara farkındalık yaratmak için birçok seminer de düzenleyen Çevre Koruma Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde Nisan 2014 tarihinden bu yana yaklaşık 51 milyon kilogram ambalaj atığı, 3 bin kilogram atık pil, ve 3 bin kilogram cam atığı toplayarak geri dönüşüme kazandırdı.

Bu haber ilgini çekebilir ->  MALİ HİZMET KALİTESİNDE YÜKSELİŞ: FİLİZ BAŞKAN MALİ TABLOYU AÇIKLADI
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.