Bu dünyayı onlarla birlikte yaşıyoruz

Bu dünyayı onlarla birlikte yaşıyoruz
  • 4 Ekim 2017 10:13

Bayraklı Belediyesi, Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde ana okul öğrencilerini Yamanlar Mahallesi’nde yapımı tamamlanan hayvan bakım ve rehabilitasyon merkezinde ağırladı. Çocuklara, merkezde sokak hayvanlarının sevgiyle bakıldığı anlatıldı. Öte yandan belediyenin veterinerleri ise çeşitli okullarda miniklere can dostlarla ilgili eğitim verdi. 

Bizlerden yemek, su ve sevgiden başka hiçbir şey istemeyen can dostları hiçbir zaman yalnız bırakmayan Bayraklı Belediyesi onlar için çeşitli projeler geliştiriyor. Geçtiğimiz yıl başlatılan yerel hayvanları koruma görevlisi projesi sayesinde, hayvan severler can dostların korunması, sorunlarının giderilmesi için eğitim aldı. Sürekli belediyeyle iletişim halinde olan bu görevliler sayesinde birçok sorun anında müdahale edilerek çözüme kavuşturuldu. Ayrıca parklara konulan kedi evleri soğuk kış günlerinde can dostlar için sıcak yuva oldu. Parklara konulan otomatik sulama kapları ise susuzluğun önüne geçti. Yamanlar Mahallesi’nde yapımı tamamlanan içinde ameliyathane ve muayene salonu, yoğun bakım ünitesi, aynı anda 60 köpeğin misafir edildiği ısıtmalı 30 adet padok ve 20 adet kedi kafesi, ısırma ve tırmalama yapan sokak kedi ve köpekleri için de karantina bölümlerinin bulunduğu hayvan bakım ve rehabilitasyon merkezinde de can dostların tedavisi yapılıyor.

ÖĞRENCİLERDEN ZİYARET

Öte yandan Dünya Hayvanları Koruma Gününde Piri Reis Anaokulu öğrencileri Bayraklı Belediyesi hayvan bakım ve rehabilitasyon merkezini ziyaret etti. Minikler, meraklı gözlerle merkezi gezdi. Burada sahiplenen ve Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün maskotu haline gelen “hektor” isimli köpekle oynadı.

ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, sokak hayvanları için ellerinden geleni yaptıklarını belirterek, “Bu dünyayı can dostlarımızla paylaşıyoruz. Hayvan sevgisini küçük yaşlardan itibaren çocuklarımıza aşılamamız gerekiyor. Bunun için anne-babalara, öğretmenlerimize büyük görevler düşüyor. Belediye olarak can dostlarımız için çeşitli projeler geliştirdik. Hayvan severlerle birlikte hareket ediyoruz. Bu çabamız bundan sonra da devam edecek” dedi. 

Bu haber ilgini çekebilir ->  Soyer: “Yaptığımız her şey en çok gençler için”
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.