Bu çalışmalar Bornova’yı geleceğe taşıyacak

Bu çalışmalar Bornova’yı geleceğe taşıyacak
  • 16 Mart 2018 10:59

Bornova Belediyesi, son dört yılda ilçenin alt yapısına yönelik önemli çalışmalar yaptı. Sorumluluğunda olan bölgelerde çok sayıda yol, köprü geçişi ve kavşak düzenlemesi gibi projeler hayata geçirdi. İlçenin İstanbul ve Ankara yönünden kente giriş bölgesi olması nedeni ile de özellikle ana arterlerde İzmir Büyükşehir Belediyesi birlikte dev yatırımlara imza atıldı.
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Bornova’yı geleceğe taşıyacak ve trafiği rahatlatacak çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyledi

Bornova Belediyesi, ilçenin İstanbul ve Ankara yönünden kente giriş bölgesi olması nedeni ile İzmir Büyükşehir Belediyesi birlikte önemli çalışmalar yaptı. Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi’ni Manisa Yolu’na bağlayan Topçu Tugayı Yolu Yapımı, Ağaçlı yoldan Manda Çayı’na uzanan alanda yeni ana arter oluşturulması, Işıkkent ve Pınarbaşı arasındaki arasındaki mezarlıklar yolunun iyileştirilmesi, Doğanlar Mezarlığı önünden Bornova Stadı’na kadar ana arter oluşturulması, Atatürk Mahallesi’nde Barbaros Caddesi’nin düzenlenmesi bu çalışmaların en önemlileri oldu. Yine bu işbirliği çerçevesinde 2014 yerel seçimleriyle birlikte mahalle statüsü alarak Bornova ve Büyükşehir Belediyesi’ne bağlanan 12 eski köy yerleşimine giden yollar asfaltlandı.

Bornova Belediyesi, sadece kendi sorumluluğunda olan bölgelerde de önemli yol, kaldırım, köprü geçişi ve kavşak düzenlemesi yaptı. Çamdibi-Yeşilova köprü geçişi, Evka- 3’ten 4. Sanayi Sitesi’ne köprü geçisi ve kavşak düzenlemesi, Çevre Yolu viyadükleri altından Forum Bornova’ya alternatif yol, Pınarbaşı düğün salonları bölgesi yol düzenlemesi, Yavuz Caddesi’nden Atatürk Mahallesi’ne geçiş, 2014 yerel seçimleriyle birlikte mahalle statüsü alarak Bornova ve Büyükşehir Belediyesi’ne bağlanan 12 eski köy yerleşimi içindeki yolların ve meydanların parke taş ile kaplanması gibi düzenlemeler dikkat çeken çalışmalar oldu. Tüm bu çalışmalar kapsamında 2014-2018 yılları arasında toplam; 45 km asfalt döküldü, 580 metrekare parke taş döşendi, 7 km beton yol yapıldı.

Bornova’nın hergeçen gün gelişen ve büyüyen bir ilçe olduğuna dikkat çeken Başkan Olgun Atila, “Bu doğrulta önümüzdeki yılları da düşünmemiz gerekiyordu. İlçemizi geleceğe taşıyacak ve trafiği rahatlatacak pek çok çalışma yaptık. Tüm Bornovalılar adına verilen destek ve yatırımları için İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne de çok teşekkür” diye konuştu.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Soyer: “Yaptığımız her şey en çok gençler için”
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.