Boya boya bitmedi…

Boya boya bitmedi…
  • 3 Kasım 2016 10:35

Gazete Ege/Geçtiğimiz haftalarda gazetemiz tarafından ortaya çıkan İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Narlıdere Belediyesi’nin ortak hizmet projesi olan “Yaşar Kemal Kültür ve Sanat Vadisi” Projesi’nin yeşile boyanarak açılışa yetiştirilme çalışmaları gündem de yer bulmuş ve bu boyama işlemi sonrası Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun vadinin açılışına katılıp katılmayacağı merak konusu olmuştu.

Vadi’nin yeşile boyanarak çözüm üretilmesine bir tepkide Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’ten gelmişti, Gökçek, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na sosyal medyadan paylaşım yaparak, “Sizin Genel Merkez’in etrafını yeşillendirmek istiyoruz renk kataloğunu ne zaman göndereyim” demiş ve  Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur konuya ilişkin açıklama yaparak vadiye Hydroseeding denilen yöntemle bir çimlendirme çalışması yaptıklarını savunmuştu.

“1 HAFTADA ÇİMLENİYORSA NEDEN TEKRAR BOYANIYOR?

Dün işçilerin hararetli bir çalışmayla tekrar yeşillendirdiği vadinin yanından geçen vatandaşlar çalışmaları şaşkın gözlerle izledi. Vatandaşlar, “Daha önce buranın yeşile boyandığı söylenmişti. O zaman çıkan haberleri okumuş ve çok merak etmiştik. Şimdi gözlerimizle görme imkanı bulduk. Gerçekten boyanıyormuş” değerlendirmesinde bulunurken, “Hydroseeding yöntemi 1 haftada çimlenme sağlayan bir işlemse neden yeniden uygulanıyor?” sorusunu sordu.

“BATUR’UN HİZMET ANLAYIŞI”

Yapılan çalışmaya bir tepki de AK Parti Narlıdere İlçe başkanı Aslan Bilgi’den geldi. Bilgi,“Toprağın üstünü boyuyorlar. Vatandaşın, meslek örgütlerinin tepkilerine rağmen boyadan, makyajdan ve macundan vazgeçmiyorlar. Altı toprak, üstü boya. Burada karıncadan bitkiye canlı bırakmadılar. Genel başkanları gelecek diye ısrarla makyaj yapıyorlar. Vatandaş esaslı bir final beklerken, boyalı fiyaskoya imza attılar, ayıptır. Bunların hizmet anlayışının boya ve makyaj olduğu bir kez daha görüldü” diye konuştu.

PRESTİJ PROJESİ!

Partisinin belediye başkanlarının yapacağı toplantıya katılmak için İzmir’e gelecek olan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yarın saat 18.00’de vadinin açılışını gerçekleştirecek. 6 milyon 830 bin liraya mal olan vadi projesinin maliyetinin 5 milyon 641 bin lirasını İzmir Büyükşehir Belediyesi karşıladı. Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, açılış öncesi bir açıklama yaparak vadinin “İzmir için bir prestij projesi” olduğunu savundu.

 

Bu haber ilgini çekebilir ->  Köy Enstitüleri'nin 84. Kuruluş Yıldönümü Bornova’da kutlandı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.