Bornovalılar benzersiz bir deneyim yaşadı

Bornovalılar benzersiz bir deneyim yaşadı
  • 28 Temmuz 2018 10:17

Bornova Belediyesi’nin ‘Yaz Bilim Sohbetleri ve Teleskoplarla Gökyüzü Gözlemi’ etkinlikleri kapsamında Bornovalılar, 27 Temmuz 2018 Cuma akşamı benzersiz bir deneyim yaşadı. Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’nda saat 21.40’ta başlayan Ay tutulmasını teleskoplarla izleyen vatandaşlar, uzmanların sunumlarını da dinledi. “Kanlı Ay Tutulması” ismi verilen tam tutulma saat 22.30’da gerçekleşti.

Bornova Belediyesi’nin yaz akşamlarına renk katan ‘Yaz Bilim Sohbetleri ve Teleskoplarla Gökyüzü Gözlemi’ etkinliği, ay tutulmasının yaşandığı 27 Temmuz 2018 Cuma akşamı vatandaşlara benzersiz bir deneyim yaşattı. Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’ndaki etkinliklerin ilk ikisine de büyük ilgi gösteren Bornovalılar, 21.40’ta başlayan ay tutulmasını teleskoplarla izleme imkanı buldu.

Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’nda herkese açık ve ücretsiz olarak gerçekleştirilen etkinlikte vatandaşlar, Ay tutulmasını, Mars, Venüs, Jüpiter ve Satürn’ü alana kurulan 5 teleskopla gözlemledi. Bornovalılar kanlı ay tutulmasını bir yandan teleskoplarla izlerken bir yandan da barkovizyondan tutulmanın her evresini görme imkanı buldu. Ay tutulmasının bilimsel açıklaması da uzmanlar tarafından yapılan sunumlarla anlatıldı. Etkinliğe katılanlara soğuk içecekler ve pamuk şeker de ikram edildi.

Başkan Atila’dan davet

Bornova Belediyesi’nin düzenlediği ‘Yaz Bilim Sohbetleri ve Teleskoplarla Gökyüzü Gözlemi’nin yaz akşamlarına renk kattığını belirten Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Ay tutulmasını teleskoplarla izleyip uzmanlardan bilgi alan vatandaşlarımız benzersiz bir deneyim yaşadı. Bornova Belediyesi’nin bilim alanındaki çalışmaları ve etkinlikleri devam edecek. Tüm Bornovalıları 2 Ağustos’ta yapılacak ‘Yaz Bilim Sohbetleri ve Teleskoplarla Gökyüzü Gözlemi’ etkinliğine de davet ediyorum” dedi.Bornovalılar benzersiz bir deneyim yaşadı

Bu haber ilgini çekebilir ->  Tarım üretimi kooperatifle desteklenecek
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.