Bornova’da hurda araç operasyonu

Bornova’da hurda araç operasyonu
  • 25 Nisan 2016 09:00

Bornova Belediyesi, sokak ve caddelerde gelişigüzel bırakılan, çevre kirliliğine neden olan hurda araçlara yönelik operasyon başlattı. Vatandaşların yoğun istekleri doğrultusunda zabıta ekipleri yollarda, boş alanlarda ve sanayi sitelerinde bulunan, görüntü ve çevre kirliliği oluşturarak ulaşıma da engel teşkil eden hurda araçları çekiyor. Bu kapsamda son bir ay içinde 110 araç kaldırılarak belediyenin otoparkına götürüldü. Vatandaşların istekleri doğrultusunda hizmet ürettiklerini vurgulayan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Bu araçlar trafiği engelliyor.  Görüntü kirliliğinin yanı sıra hijyen açısından da sakıncalı olduğu için insan sağlığını da tehdit ediyor” dedi.

Bornova’da hurda araç operasyonu

Bornova Belediyesi,  kent içindeki ulaşımı rahatlatacak, vatandaşların sorunlarına çare olacak hizmetlerine devam ediyor. Bu kapsamda hareket eden belediye zabıta ekipleri, ulaşımı engelleyen faktörlere anında müdahale ediyor. Ekipler ilçe sınırları içinde, hem kendi gözlem ve çalışmalarıyla tespit ettiği hem de vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda bir ay içinde 110 hurda aracı çekti.

İçinde barındırdığı haşerelerle çevre sağlığını da tehdit eden hurda araçlar aynı zamanda görüntü kirliliği oluştururken, bazı yerlerde de kent içi trafik akışında ve otoparklarda sorunlara neden oluyordu. Ayrıca bazı mahallerdeki hurda araçlar güvenlik açısından da çeşitli sakıncalara yol açıyordu. Toplanan araçlar belediye otoparkına çekildi.

Bornova’da hurda araç operasyonu

En çok aracın sanayi sitelerinin içinden toplandığını belirten Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “ Özellikle 80 civarı hurda araç 3. Sanayi Sitesi’nden alındı. Vatandaşların sağlığını da tehdit eden bu araçlar aynı zamanda ulaşımda da sıkıntılar oluşturuyordu. Bizim için vatandaşlardan gelen istekler çok önemli. Hedefimiz proje ve hizmetlerimizle Bornova’da yaşam kalitesini daha da yükseltmek. Bunun doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz ” diye konuştu.

 

Bu haber ilgini çekebilir ->  “BERGAMA BELEDİYESİ’NİN BORCU, BELEDİYE ŞİRKETLERİ HARİÇ 473 MİLYON TL”
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. Beril dedi ki:

    120/3sokak ta bornova izmir de oturuyoruz Bornova belediyesi zabıta müdürlüğüne dilekçe verdiğimiz halde hurda olan araç kaldırılması içinde özellikle yaşları 7ile 12yas arasında değişen çocuklar sigara ve alkol icmekteler lütfen yazdiklarinizi bekliyoruz ve aracın kaldırılmasını talep ediyoruz

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.