Bornova’da bayram önlemleri tamam

Bornova’da bayram önlemleri tamam
  • 16 Ağustos 2018 09:01

Bornova Belediyesi vatandaşların Kurban Bayramı’nı huzur içinde geçirmesi için tüm önlemleri alıyor. Işıkkent’teki Kurban Kesim ve Satış alanı’ndaki kontrollerini sürdüren Bornova Belediyesi, bayram süresince de vatandaşların yanında olacak. Bornova Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri bayramda da görevlerine devam ederken, Zabıta Müdürlüğü ekipleri de sokak ve cadde üzerinde kesim yapılmasına engel olacak. Vatandaşlar dilek ve şikayetlerini Bornova Belediyesi’nin 0 232 999 29 29numaralı telefonu arayarak iletebilecek.

Bornova Belediyesi Kurban Bayramı’nda da görevinin başında olacak. Uzun bayram tatili süresince rutin işlerine devam edecek olan belediye, aldığı önlemlerle de Bornovalıların daha huzurlu bir bayram geçirmesini sağlayacak. Işıkkent’te kurduğu Kurban Satış ve Kesim yeri ile vatandaşların gönül rahatlığı ile ibadetlerini yerine getirmesi sağlanırken, sorunsuz bir bayram geçirmesi için de temizlik ve gıda denetimleri başta olmak üzere pek çok alanda hizmet vermeye devam edecek.

Veteriner hekimler iş başında

Işıkkent’te binlerce kurbanlığın genel kontrollerini ve damga denetimlerini yapan Veteriner İşleri Müdürlüğü, çalışmalarını bayram boyunca da aralıksız sürdürecek.

Kesim alanında görev yapacak nöbetçi veteriner hekimler, yaşanacak bir sağlık sorununda hemen devreye girecek. Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesindeki bir ekip kaçan kurbanlık hayvanların yakalanması için çalışacak. Ayrıca Pınarbaşı’ndaki hayvan barınağı da bayram süresince açık olacak.

Temizlik çalışmaları sürecek

Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri diğer zamanlarda olduğu gibi bayram boyunca da  aralıksız çalışacak. Ekipler, rutin işlerinin yanında özellikle kurban kesim alanlarında hizmet verecek. Kesim alanları ekolojik dezenfektan ile temizlenirken, ilçedeki çöp konteynerlerı da belirli periyotlarla yıkama ve dezenfektan yapılacak. Böylece sıcak yaz günlerinde kötü kokuların önüne geçilecek. Sinekler için yapılan ilaçlama çalışmaları da devam ederken, çöp taksi ve acil müdahale ekipleri vatandaşlardan gelen bildirimlere anında cevap verecek. Ayrıca yıl boyunca yapılan 2 Cem Evi, 125  cami ve Mecsid’in  temizliğide bayramda da devam edecek.

Zabıtalar kaçak kesimleri önleyecek

Bayram öncesi gıda satış yerleri ve pazarları denetleyen Zabıta Müdürlüğü ekipleri bayramda da görevlerine devam edecek. Vatandaşların rahat ve huzurlu bayram geçirmesi için çalışan ekipler özellikle kesim alanları ile ilgilenecek. Kesim yerlerinde ki nöbetçilerin sayısı arttırılırken, sokak ve cadde üzerinde kesim yapılmasına da engel olunacak. Kurban atıklarının uygun olmayan yerlere atılması durumunda ise atan kişiler hakkında hukuki süreç başlatılacak.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Menderes Başkan Adayı Sinan Akdeniz; “Sandıkta birleşelim, birlikte yönetelim”

Uzun bayram tatili boyunca Bornova Belediyesi’nin bir çok birimi iş başında olacak. Vatandaşlar dilek ve şikayetlerini Bornova Belediyesi’nin 0 232 999 29 29numaralı telefonu arayarak iletebilecek.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.