Bornova’da 320 ‘Genç Kaşif’ daha mezun oldu

Bornova’da 320 ‘Genç Kaşif’  daha mezun oldu
  • 17 Ocak 2017 10:21

Genç Kaşifler Bilimevi’nde fizik, kimya, biyoloji, matematik ve teknoloji eğitimi alan 9-11 yaş grubu çocuklar katılım belgesi almanın heyecanını yaşadı. Bornova Belediyesi’nin sağladığı olanaklarla uygulamalı ve deneye dayalı çalışmalar yapan çocukların heyecanına Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da ortak oldu.

 

Bornova Belediyesi Genç Kaşifler Bilimevi’nde aldıkları 3 aylık bilim eğitimini tamamlayan 320 öğrenci Çamdibi Şehit Er Adem Bilaloğlu Tesisleri Nedret Güvenç Sahnesi’nde düzenlenen törenle katılım belgelerini aldı. 3 aylık süre boyunca uygulamalı ve deneye dayalı çalışmalarla fizik, kimya, biyoloji, matematik ve teknoloji eğitimleri alan öğrenciler bilim adamı olma yolundaki ilk adımlarını da atmış oldular.

 

Yarınlarımızı birlikte aydınlatacağız

 

Güz dönemi öğrencilerini tek tek tebrik ederek katılım belgelerini veren Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Herşey inanmakla başlıyor. Eğitim alanındaki çalışmalarımızı cumhuriyet devrimlerine sıkı sıkıya bağlı Atatürkçü nesiller yetiştireceğimize inanarak sürdürüyoruz. Eğitime büyük önem veriyoruz. Geleceğimize ve çocuklarımıza yaptığımız yatırım en önemli yatırım. Evlatlarımızı iyi bir şekilde yetiştiremezsek esasında hiçbirşey yapmamış oluruz. Bu bilinçle bilimin ışığında sorgulayan gençler yetiştirmek için çalışıyoruz” dedi. Bu yıl Dost Bilimevi Projesi’yle Bornova Belediyesi’nden eğitim alan çocuk ve gençlerin sayısını 6, 7 binlerden 15 binlere çıkarmayı hedeflediklerini söyleyen Başkan Atila, “Çocuk Dünyası projesiyle de bu çalışmalarımızı taçlandıracağız. Geleceğimizin garantisi çocuklarımız eğlenirken öğrenme imkanı bulacak. Ülkemizin yarınlarını birlikte aydınlatacağımıza yürekten inanıyorum” dedi.

 

Bahar dönemi eğitimleri başlayacak

 

Bahar dönemi programına katılmak isteyenler Çamdibi’ndeki BELGEM binasında bulunan Genç Kaşifler Bilimevi’ne başvurabilirler. 9-11 yaş grubu 3, 4 ve 5 yaş grubu öğrencilerin ücretsiz olarak yararlanabildiği Genç Kaşifler Bilimevi’ne 0 (232) 999 29 29 (Dahili: 4409) numaralı telefondan ulaşılabilir.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Menderes Başkan Adayı Sinan Akdeniz; “Sandıkta birleşelim, birlikte yönetelim”
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.