Bornova Belediyesi’nden kültür alt yapısı atağı

Bornova Belediyesi’nden kültür alt yapısı atağı
  • 19 Ağustos 2016 08:55

Bornova Belediyesi’nin projesini hazırladığı Pınarbaşı Kültür Merkezi’nin temel çalışmaları başladı. Pınarbaşı Pazaryeri’nin karşısında, 7064 sokak ile 7039 sokak kesişiminde bulunan arazide temel altı izolasyon çalışmaları tamamlandı. Atatürk Mahallesi’ndeki kültür merkezinin inşaatı devam ederken, Doğanlar Mahallesi Kültür Merkezi’nin proje çalışmaları da sürüyor. Pınarbaşı Kültür Merkezi’nin de kısa süre içinde temeli atılarak önümüzdeki yıldan itibaren hizmet vermesi sağlanacak.

 Bornova Belediyesi çok amaçlı kültür merkezlerine yenisini ekliyor. Toplam 1207 metrekare alana sahip olacak Pınarbaşı Kültür Merkezi’nin yapım çalışmaları başladı. Pınarbaşı Pazaryeri’nin karşısında, 7064 sokak ile 7039 sokak kesişiminde bulunan arazide temel altı izolasyon çalışmaları tamamlandı. Zemin artı iki kat olarak projelendirilen Pınarbaşı Kültür Merkezi’nin Temmuz 2017’de tamamlanması öngörülüyor.

Bornova Belediyesi’nden kültür alt yapısı atağı

Vatandaşların taleplerine göre yapılıyor

Geçici sergi alanı ile gasilhane ve kurban kesim odasının da bulunacağı Merkez’in projesi, bölgede yaşayan vatandaşların ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda şekillendirildi. İki çok amaçlı salon, okuma salonu ve dersliklerin bulunacağı Pınarbaşı Kültür Merkezi’nde yemekhane ve mutfak ile toplantı ve taziye odası da düşünüldü.

 Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, vatandaşların ihtiyaçları ve talepleri doğrultusundan projeler hayata geçirdiklerini belirterek, “Pınarbaşı Kültür Merkezi de bu kapsamda o bölgede yaşayanların ihtiyaç duyduğu hizmetleri verebilecek şekilde projelendirildi. Amacımız en kısa sürede inşaatını tamamlayacağımız tesisimizin vatandaşlarımızın beklentilerini en üst düzeyde karşılayacak şekilde hizmet vermesi” dedi.

Bornova Belediyesi’nden kültür alt yapısı atağı

Üç kültür merkezi aynı anda yapılıyor

 Bornova Belediyesi Pınarbaşı’nın yanı sıra Atatürk Mahallesi ile Doğanlar Mahallesi’nde de iki kültür merkezinin yapımıyla ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Atatürk Mahallesi Kültür Merkezi’nin inşatı hızla yükselirken Doğanlar Mahallesi’ndeki kültür merkezinin de proje çalışmaları devam ediyor.

Doğanlar’da yapılacak kültür merkezinde, dost market, çok amaçlı salon ve kadın dayanışma ofisleri de yer alacak. Atatürk Mahallesi’ndeki kültür merkezinde ise 350 ve 280 kişilik iki çok amaçlı salon bulunacak.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Türkiye 13. Alaçatı Ot Festivali’nde buluştu
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.