Bornova Belediyesi bu kış 2 bin kişiye hobi ve beceri kursu verecek

Bornova Belediyesi bu kış 2 bin kişiye hobi ve beceri kursu verecek
  • 22 Ekim 2016 09:17

Bornova Belediyesi’nin açtığı ücretsiz Hobi ve Beceri Edindirme Kurslarında, yaz döneminin ardından kış dönemine geçiş yapıldı. Yılda iki dönem halinde gerçekleşen ve 18 ayrı dalda verilen kurslarda bu kış 2 bin kişi eğitim alacak. Ayrıca bu yıl vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda ilk kez bilgisyar kursu açılıyor. Kasım ayında başlayacak olan kurs için kayıtlar devam ediyor.

Sosyal belediyecilik anlayışı ile çalışmalar yapan Bornova Belediyesi yaz dönemi hobi ve beceri edindirme kurslarıyla verdiği eğitimlere kış döneminde de aralıksız devam ediyor. 18 ayrı dalda ve 4 ayrı merkezde verilen eğitimleden bu kış 2 bine yakın kursiyer yararlanıyor. 3 aylık eğitimlerin ardından kursiyerler Bornova Belediyesinin düzenlediği, etkinliklerle öğendiklerini sergileme imkanı da bulacak.

Bağlama , Gitar, Keman, Klarnet, Piyano, Resim, El Sanatları, Takı Tasarım, Seramik, Satranç, Fotoğrafçılık, Zumba, Latin Dansları, Halk Oyunları, Bale, Çocuk Korosu, Türk Sanat Müziği  ve Türk Halk Müziği dallarındaki kurslar, Bornova Merkez’de bulunan Engelliler Merkezi, Altındağ Atatürk Kültür Merkezi, Mevlana Toplum Bilim Merkezi ve Çamdibi Şehit Er Adem Bilaloğlu Tesisleri nde veriliyor.

Bornova Belediyesi bu kış 2 bin kişiye hobi ve beceri kursu verecek

Bilgisayar kursu açılıyor

Ayrıca vatandaşlardan gelen yoğun talep doğrultusunda bu sene ilk kez bilgisyar kursu açılıyor. Kasım ayında başlayacak olan ücretsiz kursa katılmak isteyenler Bornova Merkez’de bulunan Engelliler Merkezi’nden başvuru yapabilir.

7’den 70’e tüm Bornovalıları kurslardan yararlanmaya davet eden Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Düzenlediğimiz kurslarla kültür, sanat, spor ve eğitim alanlarında da Bornovalıların yanında oluyoruz. Biz Bornovalılar olarak her konuda mütaviziyiz. Ama eğitim konusunda değiliz. Eğitim her alanında iddialıyız. Bu yöndeki alt yapı çalışmalarımız artarak devam edecek” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Saime Bucaklıoğlu ulaşım projelerini açıkladı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.