“Bornova Belediyesi 50 yıllık hayallerimizi gerçeğe dönüştürdü”

“Bornova Belediyesi 50 yıllık hayallerimizi gerçeğe dönüştürdü”
  • 25 Temmuz 2016 07:30

Bornova Belediyesi, 2014 yılında yapılan yerel seçimlerin ardından kendisine bağlanarak mahalle statüsü alan 12 eski köy yerleşiminde önemli çalışmalar yaptı. Bu yerleşimlerden biri de Eğridere Mahallesi oldu. Yapılan rekreasyon alanı ile çehresi değişen Mahalle’nin yolları yenilendi. Şimdi ise İZSU çalışmaları ile kanalizasyon ilgili alt yapı çalışmaları gerçekleştiriliyor. Elli yıldan bu yana istedikleri çalışmaların son iki yıldır yapılmaya başladığını söyleyen Eğridere Mahalle Muhtarı Hüseyin Şeker ve mahalle sakinleri Bornova Belediyesi ve Başkan Olgun Atila’ya teşekkür etti.

2014 yılında mahalle statüsü alarak Bornova Belediyesi’ne bağlanan Eğridere’de önemli çalışma ve yatırımlar yapıldı. Bornova Belediyesi ilk olarak eski köy yerleşimi olan mahallenin girişindeki 8 bin metrekarelik alana içinde çim futbol sahası, çok oyun parkı ve yetişkinler için aletlerin konulduğu spor alanı bulunan bir rekreasyon alanı yaptı. Mahalle içinde yolların tamamı parke taş ile kaplandı. Eğridere’nin sembollerinden olan asırlık çınar koruma altına alındı.

“Bornova Belediyesi 50 yıllık hayallerimizi gerçeğe dönüştürdü”

Büyükşehir ile elele

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yürütülen çalışmalar kapsamında ise Bornova Merkez’den mahalleye giden asfalt yol yenilendi. Homeros Vadisi’ne paralel olarak devam eden yolun kenarları beton bariyerlerle daha güvenli hale getirildi. İZSU’nun Eğriderelilerin yıllardır bekledikleri kanalizasyon sistemi ile ilgili olarak sürdürdüğü alt yapı çalışmaları ise hızla devam ediyor.

50 yıldır bekliyorduk

Eğridere Mahallesi Muhtarı Hüseyin Şeker, 50 yıldır hayalini kurdukları çalışmaları son iki yılda hayata geçirildiğini vurgulayarak, “Mahallemizin girişinde bulunan atıl durumdaki arazi rekreasyon alanı olarak düzenlendi ve Cennet’ten bir köşe haline getirildi. Yollarımız yenilendi. Kanalizasyon sistemimiz yapıldı. Mahallemize yapılan yatırımlar nedeniyle Bornova ve Büyükşehir Belediyeleri olmak üzere emek veren herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Muhtar Hüseyin Şeker gibi diğer mahalle sakinleri de yapılan çalışma ve yatırımlardan duydukları memnnuyeti dile getirdi. Bornova Belediyesi’ne bağlanan eski köy yerkeşimleri içerisinde kent merkezine en yakın mahallelerden biri olan Eğridere’de tarım ve hayvancılıkla uğraşan Hatice Ortaboğaz ile Ömer Avcı yapılan çalışmalar için teşekkür ederken, yatırımların devam etmesini istedi.

“Bornova Belediyesi 50 yıllık hayallerimizi gerçeğe dönüştürdü”

Daha yapacak çok işimiz var

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, ilçenin dört bir yanında yaşam standartlarını yükseltmek için çalıştıklarını söyledi. Yatırım planlarını öncelik, ihtiyaç ve vatandaşların taleplerine göre yaptıklarına dikkat Başkan Atila, “Vatandaşlarımızın şa andaki memnuniyeti mutluluk vereci ama Bornova ve Bornovalılar için daha yapacağımız çok iş var. Vargücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Herkes Bornova’da yaşamak isteyecek
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.