Beydağ’a güzel haber

Beydağ’a güzel haber
  • 4 Mart 2018 13:05

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Beydağ ilçe merkezi ile mahallelerin içme suyu şebekelerini ve iletim hatlarını baştan sona yenileyecek.

Yasayla büyüyen sınırlarına dahil edilen 9 ilçe, 23 belde ve 400’e yakın köyün sorunlarını çözmek için çalışmalar yürüten İzmir Büyükşehir Belediyesi; Beydağ ilçesinin de içme suyu şebekesini baştan sona yenilemeye hazırlanıyor.

İlçede özellikle yaz aylarında yaşanan su sıkıntısını önlemek amacıyla 6 adet su sondaj kuyusu açan İZSU Genel Müdürlüğü, yatırım programına Beydağ ilçe merkezi ile mahallelerinin içme suyu şebekesi ve iletim hatlarını yenilemeyi aldı. Beydağ ilçe merkezi, Beydağ ilçesine bağlı Yağcılar, Adaküre, Kurudere, Çamlık, Çomaklar, Erikli ve Halıköy mahallelerinin içme suyu şebeke ve iletim hatları ile Eğridere, Yeşiltepe, Mutaflar, Palamukcuk, Tabaklar ve Yeniyurt mahallelerinin iletim hatlarını kapsayan proje çalışmalarına başlayan İZSU, bu Ağustos’ta tamamlanacak proje çalışmalarının ardından karayolu, orman arazisi geçişleri ve sit kurulu izinlerini aldıktan sonra yapım ihalesine çıkacak. Bu bölgelerin eskiyen ve su kaçaklarına neden olan 40 – 50 yıllık PVC içme suyu hatları, sağlıklı ve basınca dayanıklı borularla yenilenecek.

121 kilometrelik iletim hattı ile 64 kilometrelik içme suyu hattı yenileme çalışmalarını içeren yatırım tamamlandığında Beydağ, sağlıklı ve kesintisiz suya kavuşacak.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Menderes Başkan Adayı Sinan Akdeniz; “Sandıkta birleşelim, birlikte yönetelim”
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. Clayci dedi ki:

    Paylaşım için teşekkürler

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.