BELGEM’de başarı değişmiyor

BELGEM’de başarı değişmiyor
  • 7 Eylül 2018 10:22

Bu yıl 6 bin 500 öğrenciye eğitim desteği veren Bornova Belediyesi Gençlik ve Eğitim Merkezi (BELGEM), lise giriş sınavından sonra üniversite giriş sınavında elde edilen başarılarla da büyük gurur yaşattı. BELGEM’de eğitim alarak sınava giren öğrencilerin yüzde 82’si çeşitli üniversite ve yüksek okullara kayıt yaptırma hakkı kazandı.

Bornova Belediyesi Gençlik ve Eğitim Merkezi, (BELGEM) TEOG’un yerini alan Liselere Giriş Sınavı’nda (LGS) elde edilen başarıların ardından Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda da önemli bir başarıya imza attı. BELGEM’de eğitim alan 360 12’inci sınıf öğrencisinin yüzde 82’si çeşitli üniversite ve yüksek okullara kayıt yaptırma hakkı kazandı. Dost Bilim evi çatısı altında hizmet veren BELGEM’de üniversiteye hazırlanan 295 öğrenci hayallerindeki üniversitelere kayıt yaptırma hakkını kazanmanın mutluluğunu yaşadı. Türkiye sıralamasında ilk 5 binde 2 BELGEM öğrencisi, ilk 10 binde ise 3 BELGEM öğrencisi yer aldı.

BELGEM lise sınavlarında da gurur yaşatmıştı

LGS’de de, BELGEM öğrencilerinden 9’u %1, 52 ‘si % 5, 109 ‘u % 10’luk dilime girmişti. Sınava BELGEM’de hazırlanarak giren öğrencilerden 67’si İzmir’in en iyi liseleri arasında gösterilen eğitim kurumlarına kayıt yaptırma hakkı kazanırken, 618 öğrencinin tamamı çeşitli ‘Anadolu’, ‘Meslek’ ve ‘AnadoluTeknik’ liselerine yerleşti.

Eğitime destek olmaya devam edeceğiz

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Bornovalı öğrencilerin hayal ettikleri liselere ve üniversitelere gidebilmeleri için verdikleri eğitim desteğinin amacına ulaşmasından büyük mutluluk duyduklarını belirterek, “Geleceğimiz olan çocuklarımızın eğitimlerine destek olmak için tüm imkanlarımızı kullanmaya devam edeceğiz” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Saime Bucaklıoğlu ulaşım projelerini açıkladı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.