BBKSM’de çifte sergi

BBKSM’de çifte sergi
  • 4 Mayıs 2016 08:30

İlçede kültür ve sanatın kalbinin attığı Buca Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi (BBKSM) bu kez kapılarını sanatseverlere iki farklı sergi ile açtı. Buca Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ile Osman Nuri SAYGIN Eğitim Merkezi’nin işbirliğinde düzenlenen kurslarda üretilen ürünlerin sergilendiği  ‘Gönülden Esintiler’ ve Işılay Saygın Güzel Sanatlar Lisesi son sınıf öğrencisi Ali Yıldız’ın ‘Evreka’ ismini verdiği portre resim sergisi Devlet eski Bakanı Işılay Saygın’ın katıldığı açılış töreniyle sanatseverlerin ziyaretine açıldı. Her iki sergide 11 Mayıs’a kadar açık kalacak.

BBKSM’de çifte sergi

Hizmete açıldığı günden bugüne yüze yakın konser, etkinlik ve sergiye ev sahipliği yapan Buca Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi, (BBKSM) geleceğin ressam adayına resimlerini, Buca’nın hamarat kadınlarına da el emeklerini sergileme fırsatı sundu.

Buca Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ile Osman Nuri SAYGIN Eğitim Merkezi’nin ortaklaşa düzenlediği kursların kursiyerleri ‘Gönülden Esintiler’ isimli yılsonu sergisi ile bir yıl boyunca yaptıkları çalışmaları ziyaretçilerin beğenisine sunarken, Işılay Saygın Güzel Sanatlar Lisesi son sınıf öğrencisi genç yetenek Ali Yıldız da izlediği filmlerdeki karakterleri ve beğendiği sahneleri betimlediği ‘Evreka’ isimli portre resim sergisiyle Buca Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde sanatseverlerle buluştu.

BBKSM’de çifte sergi

İki serginin de açılış kurdelesini Devlet eski Bakanı ve Buca’nın eski belediye başkanlarından Işılay Saygın, Buca İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Okur ve Buca Halk Eğitim Müdürü Recai Dere ile birlikte kesti. Belediye başkanı olarak görev yaptığı yıllarda tarihi binanın belediye sarayı olarak hizmet ettiğini ve çalışmalarını bu binada yaptığını söyleyen Saygın, binanın kültür merkezi olarak sanatseverlerin hizmetine açılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirirken, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’ya teşekkür etti.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Tarım üretimi kooperatifle desteklenecek
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.