Bayraklı’da Toplu Sözleşme Sevinci

Bayraklı’da Toplu Sözleşme Sevinci
  • 7 Şubat 2016 11:36

Sözleşmeye göre, memurlara ödenen sosyal denge tazminatı yüzde 20 artırılarak bin 135 lira 47 kuruşa yükseldi. Ayrıca memurlara yılda 5 defa verilen 750 liralık ikramiye tutarı 811 liraya çıktı. Böylece Bayraklı Belediyesinde en düşük memur maaşı 3 bin 479 liraya oldu.

2 yıl geçerli olacak sözleşme töreni Bayraklı Belediyesi Osmangazi Hizmet Binası konferans salonuna gerçekleşti. Törene Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Tüm Yerel Yönetim Çalışanları Sendikası İzmir 2 no’lu Şube Başkanı Tamer Yiğit Güler ve belediyede çalışan memurlar katıldı. 313 memur ve 39 sözleşmeli memuru kapsayan yeni sözleşmeyle birlikte çalışanların aldığı sosyal denge tazminatı ve ulaşım yardımına yüzde 20’lik artış yapıldı. Böylece,  912 lira olan sosyal denge tazminatı bin 135 lira 47 kuruşa yükseldi. Ulaşım yardımı ise 163 liradan 176 lira 66 kuruş oldu. Ramazan ve Kurban Bayramı, 1 Mayıs, Cumhuriyet Bayramı ve yeni yılda memurların aldığı ikramiyede 750 liradan 811 liraya yükseldi. Yapılan artışla birlikte Bayraklı Belediyesinde en düşük memur maaşı 3 bin 288 liradan 3 bin 479 liraya çıktı. Toplu sözleşmede ayrıca Gazi ve Şehit yakını memurlara, Engelliler Haftası’nda engelli kadrosundaki memurlara ve 8 Mart Dünya Kadınlar gününde tüm kadın memurlar idari izinli sayılacak.

Bayraklı'da Toplu Sözleşme Sevinci

“TAŞERON ÇALIŞANLARIMIZ DA SENDİKALI OLDU”
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, belediye kurulduktan kısa bir süre memurların sendikalı olduğunu hatırlatarak, “Kuruluş aşamamızda olmamıza rağmen memur arkadaşların sendikalı iş hayatına başlamasına İzmir’de ön ayak olan belediyelerden biriyiz. Aynı ön ayak olma öncülüğünü de taşeron işçilerde bu dönem gösterdik. Taşeronların da sendikalaşmasını sağladık. Tabi bu imkanların iyileşmesi bizim açımızdan sevindirici ama ilçe belediyelerinin bütçelerinin iyileştirilmesi gerekiyor. Bütünşehir yasası ekonomik imkanların büyük gücünü büyükşehir belediyelerine vermiş. Dolayısıyla ilçe belediyelerinin bütçeleri çok zayıfladı. Dilerim sendikalarımız da bu konuda parlamento düzeyine taşıyacak çalışmalar yaparlar. Bizim iller bankası paylarının yüzde 40’ı büyükşehir belediyesine gidiyor. Para elimize geçmiyor. Dolayısıyla sıkıntılı bir süreç. İhalelerin yapılmasından sonra taşeron işçilerin asgari ücretinin 1300 liraya çıkarılmasının da bir karşılığı yok bizim açımızdan. Bunun bütçeye aylık yükü 1 milyon lira. Şimdiye kadar maaşları hiç aksatmadık. İnşallah bundan sonra da aksatmayız. Öncelikle çalışanların iş hayatı, maaşı diyoruz.  Bizim yaptığımız son iyileşmeden sonra en düşük memur maaşı sosyal denge tazminatı dahil Şubat 2016’da 3 bin 479 lira olacak. Eğer bu sözleşmeyi yapmıyor olsaydık bu maaş 2.288 lira idi Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Soyer: “Yaptığımız her şey en çok gençler için”

BAYRAKLI İLK ÜÇTE
İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Tamer Yiğit Güler ise “Yasaları sonuna kadar zorladık. Bu konuda katkı veren tüm bürokratlara şimdiden teşekkür ediyorum. İzmir 30 ilçede ilk üç belediyeye girmektesiniz” dedi.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.